ΤΟ «ΜΗΝΥΜΑ» ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

πηγή: Intime
 

Τρώει την τεσσάρα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ και επιτόπου τελειώνει ο προπονητής της Τραϊανός Δέλλας. Στον πάγκο κάθεται ο Στέλιος Μανωλάς που «επιστρατεύεται». Η ΑΕΚ συμφωνεί με τον Ουρουγουανό Πογιέτ, που κι αυτός γίνεται πρόωρα παρελθόν μετά τη βαρειά ήττα από τον Λεβαδειακό. Για δεύτερη φορά την ίδια σαιζόν «επιστρατεύεται» πάλι ο Μανωλάς, ο οποίος είναι προπονητής, επαγγελματίας προπονητής, όμως δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη της ομάδας, της οποίας μόνον αυτής φόρεσε τη φανέλλα στην πολυετή καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

Γιατί ο Μανωλάς αρνούνταν και τελικά με το... ζόρι, από αεκτζήδικο καθήκον, ανέλαβε προσωρινά την προπονητική διαχείριση της ομάδας; Ο νικητής του τελικού κυπέλλου Ελλάδος είπε τη μεγάλη κουβέντα...

-Δεν αισθανόμουν έτοιμος, άξιος να σηκώσω το βάρος της ΑΕΚ σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές. Τη διεκδίκηση του κυπέλλου και την πρώτη θέση στα play-off.

Τι πιο τίμιο! Πιο καθαρό!! Δείχνει μεγαλείο, όχι απλά σεμνότητα, να αναγνωρίζει κάποιος τα όρια του. Να τον χαρακτηρίζει η συνείδηση αποστολής. Από την άλλη είναι τυχοδιωκτισμός, για να μην πεις κάτι βαρύτερο, να εκμεταλλευθεί κάποιος την περίσταση ποντάροντας σε ευνοϊκές συγκυρίες, για να δοξασθεί, να ηρωολατρευθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε ακατάλληλος πρωθυπουργός. Εντελώς. Απέτυχε, όπως ο ίδιος το παραδέχθηκε, στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Κι όμως επέμεινε, ξαναζήτησε τη ψήφο των απελπισμένων.

Το μόνο που «πέτυχε» ο Τσίπρας ήταν να κάνει «Ναι» το «'Οχι» στο δημοψήφισμα. Ξαναγίνεται πρωθυπουργός και ξαναποτυγχάνει τόσο πανηγυρικά, που αναδεικνύεται περισσότερο μνημονιακός από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου. Δεν εγκαταλείπει, όμως... Επειδή, λέει, έχει τη λαϊκή εντολή! Πράγματι. Και στο δημοψήφισμα, και στις δύο εκλογές που «κέρδισε», ο λαός του έδωσε εντολή για…νέο μνημόνιο, για περισσότερους φόρους.

«Φύγε!» ζητούσε ο Τσίπρας από τον Γιώργο. «Φύγε!» ζητούσε και από τον Αντώνη. Όπως δεν έφυγε μόνος του ο πρώτος και ο δεύτερος, έτσι και ο τρίτος, ο Τσίπρας δεν παραιτείται, διότι αισθάνεται ικανός να τα καταφέρει.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοί του Σύριζα είναι Σία... και αράξαμε