Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ

πηγή: Intime
 

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο μπάσκετ εκτός έδρας τον Ολυμπιακό. Και τι έγινε, ρε! Τίποτα δεν έγινε. Όπως την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, τίποτα δεν θα γίνει. Τι μπορεί να σημαίνει μια νίκη, μία ήττα. Τίποτα δεν σημαίνει!

Γι' αυτό υπάρχει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Για να κερδίζουν. Για να χάνουν. Οι άρρωστοι, οι χολερικοί, οι τυφλοί, οι παραπληγικοί στο μυαλό «βλέπουν» νοσηρά και αποκρουστικά πράγματα στο αποτέλεσμα. Στη νίκη, στην ήττα.

«Είμαι δικαιωμένος» είπε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος επειδή η ομάδα του κέρδισε μ' ένα καλάθι διαφορά. Λέγεται, ρε, αυτό το πράμα; Ακόμα και να μην το αισθάνεται ότι είναι... δικαιωμένος, ένας επιχειρηματίας δεν το λέει για να πουλήσει...οπαδισμό.

Δηλαδή, τι, ένα σουτ βρήκε το στόχο του, άρα...δικαίωση! Ένα σουτ ήταν άστοχο. Δεν υπάρχει... δικαίωση! Όταν η ομάδα σου κερδίζει 83-81 κι εσύ μιλάς για... δικαίωση, τότε το λιγώτερο είναι πως δεν έχεις επαφή με το παιχνίδι. Δεν έχεις αντιληφθεί το νόημα και το περιεχόμενο του έργου. Γιατί υπάρχει η ομάδα. Γιατί παίζει σε πρωτάθλημα. Ασφαλώς για να προσφέρει αθλητικό θέαμα με τους καλοπληρωμένους επαγγελματίες μπασκετμπωλίστες. Όχι για να... δικαιώνεται κάποιος. Ούτε κάποιος να βρίσκεται εκτός εαυτού επειδή το ματς έληξε με νίκη, με ήττα.

Διαβάστε ακόμα:

Τι λέει ο Εσιέν για την ...ψυχή της Λεωφόρου