ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Ο ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

πηγή: Intime
 

Στα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά έχω δει προπονητές που είναι για κλωτσές κι όμως είχαν κερδίσει την κερκίδα. Αν είσαι πονηρός, απ' αυτό παίρνεις πρέφα ότι ο προπονητής είναι απατεώνας. Μόνο και μόνο ότι ψάχνεται πως θα γίνει αρεστός στον κόσμο. Και μεταξύ μας είναι εύκολο αυτό.

Δεν θέλει πολλά ο οπαδός. Ένα χάδι είναι αρκετό. Μία καλή κουβέντα. Είσαι «δικός του», αν του πεις εσύ ο πρόεδρος, ο προπονητής, ο ποδοσφαιριστής ότι πεθαίνεις για την ομαδάρα.

Όσο, όμως, εύκολος είναι ο κόσμος όταν τον χαλβαδιάζει ο ματσαράγγας και επικοινωνιακός προπονητής, άλλο τόσο δύσκολος είναι να τον κερδίσει ο προπονητής που δεν τους γεμίζει το μάτι. Κι αν, μάλιστα, έχουν ήδη πέσει τίποτα μπινελίκια, ε, τότε είναι σχεδόν απίθανο ο κόσμος να την κάνει γυριστή. Να συμπαθήσει τον προπονητή που τον έχει ξεγραμμένο.

Περίπτωση Αντρέα Στραματσόνι. Δεν τον γουστάρουν οι Παναθηναϊκοί. Δεν τους κάθεται καλά. Η δουλειά πάει όπως με τον προηγούμενο, τον Αναστασίου Είναι να μην πέσουν τα πρώτα ξεφωνητά. Μη γίνει η αρχή. Έτσι και με τον Στραματσόνι. Κέρδισε την ΑΕΚ, η ομάδα έκανε το 3-0, όμως η εξέδρα δεν χάρισε ούτε ένα άχαρο χειροκρότημα στον Ιταλό. Δεν τον αποδοκίμασε, αλλά ο χαιρετισμός του Στραματσόνι προς τον κόσμο συνάντησε τη βουβαμάρα.

Ζόρικη κατάσταση αυτή για τον προπονητή. Να ξέρει ότι αυτοί που με το παραμικρό «εκδηλώνονται» στο γήπεδο τον έχουν ξεγραμμένο. Περιμένουν πότε θα τον σουτάρει ο πρόεδρος. Για μπες στη θέση του Στραματσόνι. Τώρα που θα έχει και έναν «γκιουλέκα», τον Ζιλμπέρτο Σύλβα.

Διαβάστε ακόμα:

Αν επαναληφθεί με ΑΕΚ το 3-0 του Παναθηναϊκού