ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Είναι πρόεδρος ΠΑΕ και γίνεται αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτάθλημα. Γιατί; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Το ξέρουν και τα παιδιά. Για να έχει δικιά του την διαιτησία. Για να σφυρίζουν τα κοράκια όπως θέλει αυτός, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ο κεντρικός με τη σφυρίκτρα και τις κάρτες στην κωλότσεπη, και οι πλαϊνοί με τα σημαιάκια, να παίζουν έτσι τη δική του ομάδα και αλλοιώς τις άλλες ομάδες.

Έτσι λες. Μήπως είσαι λάθος. Μήπως σ' έχουν παραμυθιάσει αυτοί που ξεφωνίζουν για αρχηγό της συμμορίας κάποιον αντίπαλό τους. Και τα μήντια που υποστηρίζουν αυτές τις ομάδες, όχι εκείνη του αρχιγκάγκστερ του παρασκηνίου.

Η κουβέντα είναι θεωρητική. Ακαδημαϊκού περιεχομένου, άλλωστε αφορά και το χθες και το προχθές στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ελλάδος. Γιατί όχι και το αύριο, αφού τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει, εκτός από τα... πρόσωπα. Άλλοι πρόεδροι ΠΑΕ σήμερα, άλλοι χθες, άλλος υπουργός. Η κατάσταση είναι ίδια, όμως. Εντελώς.

Στο θέμα μας. Γιατί σήμερα, χθες, αύριο ένας πρόεδρος ΠΑΕ φθάνει να ενεργεί ως μαφιόζος. Να περνάει η γραμμή του, το Εγώ του, σε δημοσιογράφους, δικαστές, παραδικαστές, διαιτητές, άλλους προέδρους ΠΑΕ, συμβούλους της ΕΠΟ, σ' όλο το στερέωμα. Γιατί; Μήπως όχι μονάχα για το συμφέρον της ομαδάρας του. Μήπως και για κάτι άλλο, και ποιο μπορεί να 'ναι αυτό. Εδώ σε θέλω.

Η γαμημένη εξουσία. Το καλύτερο ναρκωτικό. Να αισθάνεσαι βασιληάς. Ηγεμόνας. Δικτάτορας. Αλ Καπόνε. Να λες κάτι και να το βλέπεις γραμμένο πρωτοσέλιδα. Να δίνεις εντολή να αποφασίσει η ΕΠΟ αυτό κι όχι το άλλο. Ο διαιτητής να περάσει χειρουργείο αυτή την ομάδα, να ευνοήσει μια άλλη. Η επιτροπή τάδε να πνίξει αυτό, να σκαλίσει το άλλο. Τέλος πάντων, να γίνεται ό,τι γουστάρεις.

Τι λες. Το αποκλείεις; Να είναι κάποιος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς η ομάδα του να έχει ανάγκη την αγωνιστική προστασία, αλλά ο μεγαλομέτοχός της να είναι άρρωστος. Είναι νοσηρός αρχομανής. Να πιάνει επιτόπου οργασμούς, όποτε γίνεται αυτό που θέλει, με μια παρασκηνιακή εντολή του.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόεδρο ΠΑΕ παρακολουθούσαν, στα πράσα έπιασαν υπουργό