Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ «ΜΙΛΗΣΕ» ΣΤΟ EURO

 

Δεν έχει πεθάνει ο Ένας από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να περπατάει στη γη. Ό,τι κατάφερε στην αιωνιότητα ο άνθρωπος το πέτυχε ο Ένας, εννοώ το άτομο. Όχι η ομάδα, όχι το σύνολο. Αυτή είναι η αλήθεια, αρέσει, δεν αρέσει.

Ο Ένας ανακαλύπτει, εφευρίσκει, οδηγεί, το μπούγιο ακολουθεί. Ένας ο επαναστάτης, ο προφήτης, ο απατεώνας, ο αρχιγκάγκστερ. Παραμυθάκια για τα παιδάκια είναι αυτά τα σάπια Να είμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι, όλοι μαζί μια γροθιά για την πατρίδα, για την ομάδα, στον αγώνα ταγμένοι. Μαλακίες. Στο έργο χρειάζεται ο πρωταγωνιστής, ο αρχηγός, ο ηγέτης. Αυτός που θα δώσει ελπίδες. Που θα παραπλανήσει. Που θα τρομοκρατήσει.

Προλάβαμε κιόλας να το δούμε στο Euro. Την Αποκάλυψη Τώρα από καταβολής. Ότι τη λύση την δίνει Ένας. Αυτό που δεν είναι σε θέση να καταφέρουν οι άλλοι δέκα, σε μιάμισυ ώρα, το «γράφει» ο Ένας.

Μεγάλη διαφορά η Κροατία με την Τουρκία, όμως τη νίκη 1-0 την έδωσε το ποδάρι ενός, του Μόντριτς. Μη μου πεις «τυχερό» σουτ! Ότι αν το ξανακάνει εκατό φορές δεν θα του ξαναβγεί. Σωστά είναι αυτά, αλλά δεν... ισχύουν. Εγώ σου λέω το άλλο. Έτσι γράφεται η Ιστορία. Και όποιος δεν το πιάνει, το παρακάτω απαιτεί χιλιάδες λέξεις για να πειστεί. Δεν είμαστε για τέτοια.

Ισπανία-Τσεχία. Φοβερά πράγματα. Ο Ένας Φάμπρεγας, ο επιτελικός μέσος, με ανάποδο ψαλίδι πάνω στη γραμμή σώζει γκολ. Και για την Ισπανία σκοράρει ο Ένας Πικέ, ο αμυντικός.

Ιταλία-Βέλγιο. Φοβερά πράγματα. Ο Μπoνούτσι, ο σέντερ-μπακ, που δεν είναι Μπαρέζι, ούτε Πίρλο με μπαλιά 30 μέτρων, είναι παίκτης διώχνει το τόπι, αυτή είναι η δουλειά του, έκανε μια μαγική πάσα κι έτσι ήρθε το γκολ. Ποια συστήματα και ποιες τακτικές, έγιναν προπονητές και οι σπήκερ, τώρα παίζει 4-3-1-2, 3-5-1-1, 3-4-1-2, κάτι τέτοια κουφά.

Πάσα του Ενός Μπονούτσι που είναι η αποθέωση της ανάπτυξης παιχνιδιού, της εκμετάλλευσης του χώρου, ξεπετάχθηκε ο άλλος Ένας Τζακερίνι και τη μπαλιά λουκούμι του συμπαίκτη την έκανε γκολ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ατιμία της μπάλας στο Κροατία - Τουρκία