ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΑ 'ΝΑΙ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ...

 

Ιταλία-Ισπανία σήμερα στις 7 μ.μ. Ζόρικο πράμα. Δύο πρωτοκλασάτες ομάδες θα σκοτωθούν για τη νίκη και τελικά, αν την πάρουν, τους περιμένει η... Γερμανία. Κι αν περάσουν και την Γερμανία, για να φθάσουν μέχρι τον τελικό θα χρειαστεί να αποκλείσουν στη συνέχεια την Γαλλία ή, την Αγγλία. Κόλαση.

Δεν το θέλει αυτό η ΟΥΕΦΑ, αλλά ούτε και ο ποδοσφαιρόφιλος. Η αλληλοσφαγή των μεγάλων ομάδων να... κληρώνει τόσο πρόωρα. Σα να βλέπεις σινεμά και αντί του Αλ Πατσίνο να παίζει στο έργο ο Άλεκ Μπώλντουιν.

Γι' αυτό η FIFA και η UEFA «παγώνουν» τα μπαλάκια, σε κάποιες περιπτώσεις. Και καλώς πράττουν. Ποδόσφαιρο είναι αυτό και μέσα στο πρόγραμμα είναι η ανάποδη. Η στραβή. Να μείνουν απ' έξω μια Αγγλία και Γαλλία. Να βρεις μπροστά σου μια Δανία και Σουηδία π.χ.

Χάνει η διοργάνωση την εμπορικότητά της. Τη λάμψη της και το λούσο της. Ποια Σλοβακία και Ουγγαρία, Ουκρανία και Ρουμανία. Έλα, όμως, που για πρώτη φορά οι ομάδες στα τελικά είναι 24 από τη μία και από την άλλη η τράπουλα έκατσε έτσι που οι μεγάλοι μπέρδεψαν τα μπούτια τους μεταξύ τους. Επόμενο να προκριθούν Ουαλίες και Πολωνίες.

Στην περίπτωση του 2016 όπως και να «στήθηκαν» οι 8 όμιλοι, τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που σχεδόν στη β' φάση. Χωρίστηκαν οι ομάδες σε δύο ταμπλώ, οι ισχυροί με τους ανίσχυρους. Οι ομάδες που φιλοδοξούν να πάρουν την κούπα και εκείνες που απλά ψάχνουν τη διάκριση.

Στη Βιέννη 0-0 και 4-2 στα πέναλτι. Εχασαν ο Ντε Ρόσι, ο Ντι Νατάλε και ο Γκουίθα, Ο Φάμπρεγας το τελευταίο.

Διαβάστε ακόμα:

Κανε μας τη χάρη, ρε Ρονάλντο