ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΦΛΕΤΣΕΡ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΣ;

 

Ρυθμός. Τεράστια λέξη. Με πέντε γράμματα, όπως αρκετές αρχαιοελληνικές λέξεις που εκφράζουν και γαμώ το νόημα. Το περιεχόμενο. Η κουβέντα μας είναι ποδοσφαιρική και βιάζομαι να σημειώσω ότι η λέξη ρυθμός εννοιολογικά δεν έχει σχέση με την ταχύτητα. Όπως δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη οικονομία η τσιγκουνιά. Το ότι λειτουργεί κάποιος οικονομικά, με πνεύμα οικονομίας, δεν σημαίνει ότι είναι σπάγκος.

Ακούστηκε ότι η ΑΕΚ θέλει κάποιον Φλέτσερ. Μα, είναι Βρετανός! Πού κολλάει ελληνική ομάδα με βρετανοαναθρεμένο ποδοσφαιριστή. Περίεργο.

Ελληνική ομάδα, δηλαδή ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Σα να παίρνεις ένα γκεσταπίτη, που από πιτσιρικάς εκπαιδεύεται στις παρελάσεις της χιτλερικής νεολαίας, να παρελάσει μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φαιδρό. Ιλαροτραγικό. Διαφορετικός ρυθμός, θα χάνει τα βήματά του ο Γερμανός δίπλα στα ελληνόπουλα.

Πατσαβούρα πρωτάθλημα είναι το ελληνικό. Υπνωτικό χάπι. Με ρυθμό αντιποδοσφαιρικό. Που υπονομεύει το στοιχείο του θεάματος. Επειδή οι ομάδες παίζουν για να μη χάσουν. Βγαίνουν στο γήπεδο φοβισμένες. Καμία σχέση με την ποδοσφαιρική κουλτούρα της Βρετανίας.

Δεν μιλάμε για αξία, για ταλέντο ποδοσφαίρου. Μιλάμε για ρυθμό παιχνιδιού. Που στην Αγγλία επιδοτείται με τη δύναμη και την ταχύτητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βρετανός ποδοσφαιριστής είναι άγνωστο πράμα στο ντόπιο πρωτάθλημα. Τι σχέση έχει ο Καλαματιανός με τον ποντιακό Πυρρίχιο.

Διαβάστε ακόμα:

Mexit, το «μήνυμα» του Λιονέλ