ΧΩΡΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

πηγή: Intime
 

Πρώτη συνέντευξη του νέου προπονητή του Ολυμπιακού Βίκτωρ Σάντσεθ. Πολλά λόγια ο επαγγελματίας. Φιλολογικός! Κουραστικός να τον ακούς. Να τον διαβάζεις. Θα μπορούσε, δηλαδή, η κουβέντα του να είχε πυκνότητα ύφους. Να πει αυτά που θέλει να πει με λιγώτερα, πολύ λιγώτερα λόγια.

Δεν τον κρίνουμε στη δουλειά του, στην κύρια δουλειά του, στο πως διαχειρίζεται την ευθύνη που ανέλαβε. Και πώς θα μπορούσαμε να τον αξιολογήσουμε μετά από μόλις ελάχιστα 24ωρα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Απλά ρίχνουμε κάποιες πενιές για το κομμάτι το επικοινωνιακό, το οποίο είναι μέσα στη δουλειά του προπονητή της εποχής μας. Είναι απαραίτητο να κάνει σχόλια για την ομάδα του αλλά και τον αντίπαλο ο προπονητής, όπως και να κρίνει τα παιχνίδια, την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Όχι να μειώσει, ούτε να παραμυθιάζει, αλλά να «συνομιλεί» με το ακροατήριό του, που είναι οπαδοί. Ναι, έχει υποχρέωση ο προπονητής να απευθύνεται στην κερκίδα, στην πελατεία των ΠΑΕ.

Πρώτη ατάκα του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού ήταν ότι θέλει να μείνει πολλά χρόνια στη νέα του ομάδα. Το γλύψιμο. Αυτό θα πεις για κάποιον που με το καλημέρα έπιασε τη σπάτουλα, να κερδίσει τη συμπάθεια των γάβρων. Αν ήμουν Μαρινάκης θα ένοιωθα άσχημα να ακούω τον προπονητή μου να λέει ότι θέλει να μείνει χρόνια. Επειδή έχω να κάνω με άτομο χωρίς φιλοδοξίες. Όχι περισσότερες από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι. Ο γνωστός. Ο ίδιος εδώ και δέκα και 20 χρόνια. Και είναι στάνταρ ότι και τα προσεχή 20 χρόνια θα είναι ο γνωστός Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Ακόμα και το τσάμπιονς ληγκ να κατακτήσει ο Ολυμπιακός, δεν θα αλλάξει κυβικά. Απλά αμέσως μετά θα επιστρέψει στα γνωστά επίπεδα.

Όπως ο Παναθηναϊκός που κάποτε, τον περασμένο αιώνα έφθασε στον τελικό της Ευρώπης. Εκείνη η διάκριση δεν άλλαξε τη μοίρα του Παναθηναϊκού. Όπως η εθνική ομάδα, δεν αποκλείεται τον επόμενο αιώνα να επαναλάβει αυτό που πέτυχε το 2004. Και η εθνική, λοιπόν, επέστρεψε σ' αυτό που ήταν, ένας κομπάρσος της Ευρώπης.

Αν, λοιπόν, ήμουν μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού θα ήθελα ο Σάντσεθ να «χρησιμοποιήσει» την ομάδα μου για να ανέβει σκαλοπάτι ο ίδιος ως καριερίστας προπονητής. Δεν είμαι μαλάκας, γνωρίζω πολύ καλά ότι η Μπαρτσελώνα είναι Μπαρτσελώνα, η Ντόρτμουντ είναι Ντόρτμουντ, η Μίλαν είναι Μίλαν και η Άρσεναλ είναι Άρσεναλ. Κι εγώ ως Ολυμπιακός θα είμαι πάντα Ολυμπιακός, όμως για να κάνω το ένα βηματάκι παραπέρα θέλω προπονητή που βλέπει πιο υψηλά από τα κυβικά της δικής μου ομάδας.

Θέλω, λέει, να μείνω πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Με ρωτάς αν εγώ βολεύομαι με προπονητή που θα παριστάνουμε τις συμπεθέρες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο τίγρης αγοράζει την Ληντς, κόντρα στον Μαρινάκη