ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

πηγή: Intime
 

Μια κουβέντα για το ματς Πορτογαλίας-Ουαλίας. Είπαμε. Κάθε παιχνίδι κάτι έχει να σου πει. Κάτι να σου δείξει. Δεν είναι μόνον το αποτέλεσμα, το σκορ.

Λοιπόν. Δεν ξέρω ποια ομάδα πήρε την πρόκριση. Ξέρω ποια αποκλείστηκε. Η αφελής Ουαλία. Που όταν έφαγε σ' ένα τρίλεπτο δύο γκολ άπλωσε την... απειρία της, τη γνησιότητά της. Ναι, η Ουαλία αγωνίστηκε ως παραδοσιακή εκπρόσωπος του μπρίτις φούτμπωλ.

Μάλιστα, κύριοι. Έχασε η ομάδα στην οποία έπαιζε ο δυτικής κοπής σαμουράι. Ο Γκάρεθ Μπαίηλ. Και κέρδισε η μαϊμού Πορτογαλία, όχι η Πορτογαλία του Εουσέμπιο. Νικήτρια η Πορτογαλία του κομπλεξικού Φερνάντο Σάντος. Του προπονητή που παίζει σε ελληνική ταινία με την Μάρθα Βούρτση και τον Νίκο Ξανθόπουλο, όχι σε western φιλμ και Τζων Γουαίην και Βιρτζίνια Μάγιω.

Τελείωσε το ματς, η Ουαλία αποκλείστηκε, όμως δεν βρέθηκε Ουαλός να μην έφυγε από τις παμπ τρισευτυχισμένος. Και περήφανος. Αν ήταν Έλληνες και Πορτογάλοι, όλο και κάποιοι φίλαθλοι θα μανουριάζανε με κάποιους παίκτες, με τον διαιτητή, με το παρασκήνιο της UEFA.

Στην Ουαλία έπεσε υψηλή ανάλυση από τους απλούς, τους εργατικούς ανθρώπους, που όλοι δεν είναι μόνον οπαδοί μιας ομάδας, αλλά και ξέρουν από μπάλα. Επειδή δεν αγαπάνε μονάχα την ομαδίτσα τους αλλά και το ποδόσφαιρο.

Έτσι που λες. Είδαν το ματς οι Ουαλοί στα ταβερνεία και τα μπαρ και επιτόπου έγινε η κριτική. Μπράβο στα παιδιά! Τα πήγαν περίφημα στην Γαλλία. Περισσότερο από όσο περιμέναμε. Πολύ μ' άρεσε η ανάπτυξη παιχνιδιού. Σωστά αντέδρασαν μετά το γκολ. Διαβασμένοι και επαρκέστατοι τα χαφ. Κάτι τέτοια, περίπου τέτοια λέγανε οι Ουαλοί και γέλαγαν οι αφροί της μπύρας μαζί με τα μουστάκια τους.

Έτσι που λες. Αποκλείστηκαν οι Ουαλοί, αλλά κοιμήθηκαν το βράδυ με όνειρα γλυκά.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία - Γαλλία σε δάσος παρθένο