Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ

πηγή: Intime
 

Δεν μπορεί ακόμα ο Παναθηναϊκός να μετρηθεί με τον εαυτό του. Μην τρελαθούμε. Επειδή πέρασε την ΑΙΚ Σουηδίας και θα αποκλείσει την Μπρόντμπι Δανίας. Έλα! Μην το παίρνουμε της πλάκας το ποδόσφαιρο. Ότι, δηλαδή, από τη μία στιγμή στην άλλη μια ομάδα μπορεί να αλλάξει επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός έχει γράψει κάποια Ιστορία στην Ευρώπη. Καμία σχέση με τα ρεζιλίκια των τελευταίων ετών. Άρα; Η ομάδα σήμερα είναι αυτή που είναι, όχι... κάποια άλλη επειδή κέρδισε δύο ομάδες που μια ζωή κυκλοφορούν στο περιθώριο της Ευρώπης. Χωρίς φόντα να διακριθούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Δεν πέφτει από το δέκα π.χ. στο έξι μια ομάδα. Ούτε από το 5 π.χ. στο ένα. Δεν γίνονται αυτά τόσο ξαφνικά. Και άμα γίνουν έχουν τις αιτίες τους. Το ίδιο και η άνοδός τους. Η εξέλιξή τους.

Δεν άλλαξε, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός επειδή άλλαξε πρόεδρο, προπονητή, κάποιους παίκτες. Οι αλλαγές όσο κι αν έχουν σχέση με πρόσωπα, δηλαδή με χρήμα, με πιο ματσωμένο μεγαλομέτοχο, πιο ακριβούς παίκτες, απαιτούν χρόνο. Όχι από τη μία σαιζόν στην άλλη. Αυτό δεν γίνεται ποτέ.

Αν πράγματι ο Παναθηναϊκός, που εγώ δεν το βλέπω, έχει βάλει στόχο πραγματικά να ξαναγίνει ο γνωστός ευρώ-Παναθηναϊκός, τότε βάζουμε μπροστά του μια ανεμόσκαλα. Με δέκα σκαλιά. Ε, αν καταφέρει να ανέβει τα μισά σκαλιά, τότε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός αξίζει να τον συγκρίνουμε με τον Παναθηναϊκό του πολύ καλού παρελθόντος του.

Προς το παρόν, άντε και με τη βία να συμφωνήσουμε ότι ο Παναθηναϊκός πάτησε το πρώτο σκαλοπάτι της ανεμόσκαλας που θα τον πάει υψηλά. Ότι ξέφυγε από το ισόχωμα, από τον Παναθηναϊκό της Καμπάλας.

Κακά τα ψέματα. Ο Παναθηναϊκός, λόγω του οικονομικού προβλήματός του, κυκλοφορεί ακόμα με τη θηλειά στο λαιμό. Από τη μία τον καλεί το ένα σχοινί, της ανεμόσκαλας, από την άλλη τον εμποδίζει το άλλο το σκοινί, εκείνο της θηλειάς των χρεών.

Διαβάστε ακόμα:

Τι κρύβει το 3-0 του Παναθηναϊκού