ΜΕ ΝΕΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

πηγή: Intime
 

Μια νίκη έκανε, μάλιστα σε ματς προετοιμασίας, η εθνική ομάδα κι... όλα άλλαξαν! Αυτά λένε οι πίτουρες. Δυστυχώς, υπάρχουν οι πίτουρες και κυκλοφορούν πρώτο τραπέζι πίστα, ακριβώς διότι ο κόσμος ακόμα βρίσκεται στο δημοτικό σχολείο.

Αν είναι δυνατόν! Μια νίκη, αυτή επί της Ολλανδίας με 2-1 να δείχνει την...αλλαγή από τη νύχτα στην ημέρα. Ένα ματς να διώχνει τα πρόσφατα, τα πολύ πρόσφατα ρεζιλίκια και να ντοπάρει ελπίδα, αισιοδοξία, όνειρα, αυτές τις μαλακίες που παίζουν στον Έλληνα από το 1821.

Απόψε η Ελλάδα παίζει με το Γιβραλτάρ. Χώρα είναι κι αυτός ο βράχος κάπου στην περιοχή της Ανδαλουσίας, με 30.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τη λογική υπαρκτός είναι ο φόβος να χάσει η εθνική ομάδα και από το Γιβραλτάρ. Γιατί, όχι! Αυτή η εθνική, όχι εκείνη του 2002-04, ούτε η άλλη του 1978-80 έχασε και στο Καραϊσκάκη μέσα από τα Νησιά Φερόε.

Πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης για τα τελικά του μουντιάλ 2018 που θα γίνει στη Ρωσία, αυτό με το Γιβραλτάρ, σε γήπεδο της Πορτογαλίας. Είπαμε. Γιβραλτάρ είναι αυτό, ιδανικό για παράνομες τζογαδόρικες μπίζνες στο ποδόσφαιρο, όμως όχι και να διαθέτει ο... βράχος κανονικό γήπεδο, κατάλληλο με τις προδιαγραφές FIFA, UEFA.

Βοσνία, Εσθονία, Κύπρος, Βέλγιο και Γιβραλτάρ οι αντίπαλοι της Ελλαδάρας. Ψιλοζόρικος όμιλος για τη σημερινή Ελλάδα, όχι για την εθνική του 2004. Όχι με αντιπάλους θηρία, όμως δεδομένη η απειλή του αποκλεισμού, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι προκρίνεται η πρώτη ομάδα και με προϋποθέσεις η δεύτερη.

Τι βλέπεις απόψε. Ε, αφού είχε προηγηθεί ο παγκόσμιος διασυρμός στα προκριματικά του Ευρω 2016 και με τον αέρα της εκτός έδρας νίκης στην Ολλανδία, το λιγώτερο που περιμένεις είναι το τρίποντο.

Διαβάστε ακόμα:

Σάρωσε το ποδόσφαιρο στο τηλεοπτικό παζάρι