ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

πηγή: Intime
 

Χοντρό πανηγύρι έπεσε από τα μήντια από το ξεκίνημα κιόλας του πρωταθλήματος για πάρτη του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Κέρδισαν και οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού και η πιάτσα, κυρίως οι οπαδοί των ομάδων είχαν ανάγκη να ζεσταθούν, να πιστέψουν ότι αυτή τη σαιζόν κάτι θα «αλλάξει». Ότι δεν θα πάρει πάλι το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Κι αν το ξαναπάρει, αυτό δεν θα συμβεί με περίπατο.

Πράγματι, το γενικό κλίμα είναι ότι σ' αυτή τη φάση το πρωτάθλημα δεν είναι υπόθεση μιας ομάδας. Ότι οι άλλοι τρεις έχουν ενισχυθεί, ότι δεν μειονεκτούν απέναντι στον Ολυμπιακό. Ότι θα υπάρξει πλουραλισμός στον ανταγωνισμό της κορυφής. Πιθανό. Πιθανότατο.

Να μου πεις, όμως, αν βλέπεις ελληνική μπάλα, δηλαδή αν βλέπεις μπροστά, τι πρόκειται να γίνει αν χάσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Αν δεν το πάρει η ΑΕΚ. Αν για μια χρονιά ακόμα ο ΠΑΟΚ μείνει από λάστιχο.

Μήπως θα βγουν από τον Παναθηναϊκό, σε περίπτωση αποτυχίας του, να πουν «Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός»; Δύσκολο. Να χάσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και να μας πουν «Το πήρε ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, διότι ήταν καλύτερος».

Αυτό σημαίνει αλλαγή! Όχι απλά να παίζεται στα ίσα το πρωτάθλημα, αλλά να μη γαβγίζουν αδικαιολόγητα οι πρόεδροι και τα μήντια της συμφοράς.

Δεν είναι «αλλαγή» στο πρωτάθλημα το ότι όλες οι δημοφιλέστερες ομάδες ελπίζουν σήμερα να σηκώσουν στο τέλος την κούπα. Μια ζωή στην Ελλάδα ο πρωταθλητής, ο κάθε πρωταθλητής κάθε χρόνο, το παίρνει γιατί σπρώχθηκε από το παρασκήνιο. Όχι γιατί παρουσίασε καλύτερη ομάδα. Αυτό θαρρεί το μπούγιο των οπαδών και τις υποψίες αβαντάρει μεγάλο μέρος του τύπου.

Το νέο φεγγάρι του πρωταθλήματος προβλέπεται εξόχως αποκαλυπτικό. Μέχρι την περασμένη σαιζόν στο στόχαστο ήταν μονάχα ο μόνιμος πρωταθλητής Ολυμπιακός. Δικαιολογημένα κι όχι γέμιζε ο τόπος με κατηγορίες από τους άλλους τρεις για αλεπουδιές.

Το υπογράφω. Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ στο εκατομμύριο να αλλάξει κάτι, αν μια άλλη ομάδα, εκτός του Ολυμπιακού οδηγήσει την κούρσα του πρωταθλήματος. Τα ίδια θα ακούμε από τους ίδιους τελάληδες.

Διαβάστε ακόμα:

Πέτσινο το 6-1 του Ολυμπιακού με τη Βέροια!