ΠΟΙΟΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

πηγή: Intime
 

Κοτζάμ πρόεδρος ομάδας, μεγάλης και ιστορικής, όχι γειτονιάς κι ερασιτεχνικής, και να χαστουκίζει ποδοσφαιριστή, απορεί ο κολλητός μου. Μήπως ο Αλέξης Κούγιας, ένας τόσο φιρμάτος δεν μπορεί να συγκρατηθεί, από τα παιδικής ηλιλίας προσωπικά του ψυχικά τραύματα, σχολίασε ο κολλητός μου. Ό,τι δηλαδή, πιτσιρικάς είχε αρπάξει σκαμπήλια
με την σέσουλα, από τον μπάρμπα του, τον δάσκαλο και τον θεολόγο στο κατηχητικό.

Δεν ισχύουν αυτά. Πράγματι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισας είναι ευαίσθητος, ευέξαπτος, δεν ελέγχει τον αυθορμητισμό του, και κατά καιρούς κοπανάει κάποιον, ακόμα και δημοσίως.

Κατ' αρχήν δεν είναι σίγουρο ότι πράγματι χαστούκισε τον παλιοσειρά στη μπάλα Αργεντινό τερματοφύλακα. Γέμισε ο τόπος από φωτογραφίες και αναπαραγόμενα ρεπορτάζ ανευθυνότητας. Ότι έγινε κάτι, έγινε, και ό,τι έγινε δεν είναι τιμητικό για τον Κούγια, όμως... ιστορικά δεν έχει διασταυρωθεί το χαστούκι. Ούτε η... πτώση του Κούγια από τον χαστουκισμένο(;) Ντέγκρα.

Με την ευκαιρία, μια και η κουβέντα ξεκίνησε από τα παιδικά και τόσο δύσκολα χρόνια του Αλέξη Κούγια. Ποτέ έφαγε το πρώτο χαστούκι του; Πάρα πολύ αργά, ήδη είχαν αρχίσει να ξεπετάγονται οι πρώτες άσπρες τρίχες στο κεφάλι του.

Ήταν και δυνατό το πρώτο σκαμπήλι που άρπαξε ο Κούγιας. Συνέβη όταν ήταν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Βέβαια, πέρασε και από τις γριές ο δικηγόρος ως ποδοσφαιρικός παράγων. Ο τότε προπονητής της ομάδας Νίκος Αλέφαντος στο ξενοδοχείο που είχε αποσυρθεί η αποστολή του Ηρακλή χαστούκισε τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ στην ΕΠΑΕ.

Στα γραφεία της ΕΠΑΕ ως ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής ο Κούγιας «γνώρισε» και το βαρύ χέρι του Αχιλλέα Μπέου, τότε προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί έκανε γκέλα ο γκολκήπερ της Λάρισας