Ο ΖΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ, ΟΧΙ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ!

πηγή: Intime
 

Δεν είναι ηγέτης ο Μάνταλος. Εκτός κι αν κάποιοι, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ηγέτης, αμολάνε τις ασχετοσύνες τους.

Παικταράς, παγκόσμια κλάση ο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι και ηγέτης! Το παλληκάρι δεν ασχολείται με το συμφέρον της ομάδας του, τον ενδιαφέρει μονάχα η πάρτη του. Η προσωπική του εταιρεία «Ρονάλντο Α.Ε.».

Ηγέτης είναι ο συμπατριώτης του Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες, ο γνωστός Ζέκα. Δεν πρόκεται για ποδοσφαιριστή υψηλής αξίας, όμως όπως έχει αποδείξει στα 5 χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, είναι αυτός που ντοπάρει τους συμπαίκτες του. Που τους κάνει ενέσεις ορμής, αγωνιστικότητας, πάθους.

Αυτός είναι ο ηγέτης. Εκείνος που παρασύρει, που ανεβάζει την απόδοση των άλλων. Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο προπονητής της εθνικής, ο Σκίμπε. Και δεν το είπε διότι του άρεσε ο 28χρονος Ζέκα στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Τον έχει τσεκάρει και σ’ άλλα ματς τον παίκτη-ψυχάρα του Παναθηναϊκού.

Τι να έκανε η ΑΕΚ στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό με ηγέτη τον Μάνταλο, που δεν είναι ηγέτης, που δεν εμπνέει τους συμπαίκτες του, που δεν τους καθοδηγεί. Που δεν το επιτελικό γραφείο της 11άδας, ο στρατηγικός μέσος. Με μάσκα και χωρίς μάσκα ο ηγέτης γεννιέται, δεν γίνεται.

Ανεξάρτητα από το πόσο παικταράς είναι, τον ηγέτη ορίζει το αίμα του. Αν δεν το έχουν αντιληφθεί κάποιοι να τους το πω. Μορφή του μεταπολυμετοχικού Παναθηναϊκού είναι ο Ζέκα. Αυτός και ο Μπεργκ είναι τα δύο μεγέθη του σημερινού Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

Οπαδοί του Τσίπρα οι γάβροι