ΤΟΥ ΧΟΛΕΜΠΑ Η... ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

πηγή: Intime
 

Ποιος είναι, ρε, αυτός ο Χοσέ που έγινε Ιωσήφ στο διαβατήριό του και νταηλίκι αποφάσισε να κόψει τις παρτίδες του με την εθνική ομάδα. Είναι ο γιος μας Ουρουγουανής που γεννήθηκε στην Γερμανία και τον έφερε στον Ολυμπιακό ο τότε προπονητής του Έβαλντ Λίνεν, το καλοκαίρι του 2010. Τιμή και καμάρι είναι για τον κάθε ποδοσφαιριστή όταν τον καλεί η πατρίδα και του δίνει φανέλα της εθνικής ομάδας.

Στο φινάλε είναι υποχρεωμένος ο επαγγελματίας, όχι ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, να ανταποκριθεί αν κριθεί ότι τον έχει ανάγκη η εθνική ομάδα. Αυτό δεν ισχύει, ειδικά στον Χολέμπα, και άσε τις μαλακίες και τα πατριωτικά, κύριε αποδυτηριάκια.

Ελληνικό αίμα έχει ο Χοσέ με την ινδιάνικη φάτσα διότι πατέρας του είναι ο Αχιλλέας Χολέβας, σερβιτόρος στην Γερμανία, που χώρισε την Ουρουγουανή μάνα του παίκτη. Ο οποίος πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2011, επειδή τον ήθελε ο Σάντος στην εθνική ομάδα.

Επί της ουσίας. Αφήνουμε στην άκρη τα εθνικοπατριωτικά που σαλτάρησαν κάποιοι από τα ραδιόφωνα επειδή ο 32χρονος αριστερός μπακ της αγγλικής Ουότφωρντ αποφάσισε να μην ξαναπαίξει στην εθνική. Κι εγώ να ήμουν στη θέση του το ίδιο θα έκανα, όταν εκτιμώ πως μ' έχει για δευτεράτζα ο προπονητής. Ο Σκίμπε.

Πρακτικά αντιμετωπίζει τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πρακτικά, όχι... ιδεολογικά. Ότι θα βοηθήσει την καριέρα του. Το συμβόλαιό του. Μια μεταγραφή του.

Τι μαλακίες είναι αυτές, ότι ο Χολέμπας δεν είναι Έλληνας. Δεν δείχνει εθνικοφροσύνη. Γυρίζει την πλάτη στην πατρίδα. Ώπα, ρε! Η ίδια η εθνική ομάδα δεν επηρεάζει την τύχη της πατρίδας. Είτε προκριθεί, είτε αποκλειστεί. Ώπα, ρε!

Συμφέρει τον κάθε ποδοσφαιριστή να είναι στην εθνική και τα δίνει όλα, όμως για πάρτη του, για το όνομά του, για την τσέπη του. Πού είναι το κακό; Το περίεργο. Ναι, μεν ο διεθνής δεν έχει συμβόλαιο με την εθνική ομάδα, δηλαδή με την ΕΠΟ, όπως με την ΠΑΕ, αλλά αμείβεται. Παίρνει φράγκα. Όπως και πριμ. Και τα παίρνει διότι τα δικαιούται.

Δεν καταλάβατε. Μαγαζί είναι η εθνική ομάδα. Κονομάει αν μετράει. Από χορηγούς, από τηλεοπτικά δικαιώματα, από διαφημίσεις, από εισιτήρια. Πατριωτικό είναι να κάνει παντελόνι όλα τα πακέτα η ΕΠΟ και οι παίκτες να το παίζουν στρατιώτες του έθνους;

Διαβάστε ακόμα:

Στο σκοτάδι η εθνική, όπως η Ελλάδα