ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

 

Δεν συγκρίνω ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν θα πεις αυτό είναι καλύτερο, πιο ποιοτικό, πιο θεαματικό. Σημασία έχει πόσο αρέσει στον κόσμο. Ότι το ένα παιχνίδι τραβάει περισσότερο από το άλλο. Κόβει περισσότερα εισιτήρια. Έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα.

Οι κύριοι της ευρωλίγκας στο μπάσκετ ψάχνονται. Πως θα πουλήσουν καλύτερα το προϊόν τους. Πως θα εξαντλήσουν τη δυναμική του. Γι' αυτό προχώρησαν στην ευρωλίγκα των 32 ομάδων. Νέο σύστημα. Όλες οι ομάδες παίζουν μ' όλες. Τι θα βγει;

Το πιθανότερο να μη περπατήσει το νέο πρότζεκτ. Πρώτον, διότι σε πολλές χώρες αιχμής της Ευρώπης δεν υπάρχει αγορά μπάσκετ. Ομάδες με μεγάλη πελατεία οπαδών. Ομάδες ισάξιες ενός Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού της μικρής Ελλάδος.

Τι κόλπο είναι αυτό. Μια ελληνική ομάδα να είναι καλύτερη της μπασκετικής Μπάγερν Μονάχου. Αλλόκοτο πράμα αυτό. Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη οικονομικά, κι έχει μόνο δέκα εκατομμύρια πληθυσμό. Η Γερμανία είναι οικονομικά η πιο δυνατή ευρωπαϊκή χώρα κι έχει 80 εκ. κόσμο.

Μ' αυτά τα δεδομένα δεν γίνεται π.χ. η Μπάγερν στο μπάσκετ, στο τάβλι, στο πιγκ-πογκ, σε κάθε παιχνίδι που παίζει εμπορικά, να είναι από κάτω της Ρεάλ και της Μπαρτσελώνα. Πολύ περισσότερο μιας ελληνικής ομάδας.

Καλό, πολύ καλό ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο να κερδίσει μια φορά την Μπάγερν. Άλλο αυτό. Θα μιλήσουμε για έκπληξη. Αν, όμως, μια ομάδα της Αγγλίας και της Ολλανδίας χάνει εννέα στις δέκα φορές στο μπάσκετ, τότε το έργο είναι καταδικασμένο από χέρι.

Διαβάστε ακόμα:

Μήνας του ...μέλητος για κάποιες προεδράρες