ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

πηγή: Intime
 

«Μίστερ Μάνος». Καλώστονα. Επιστροφή Μαυροκουκουλάκη. Δεν λέω στον Παναθηναϊκό. Αλλοίμονο να αφορά μονάχα την ΠΑΕ του Αλαφούζου η ενεργοποίηση του Μίστερ Μάνου. Έτσι τον αποκαλούσε ο αποδυτηριάκιας. Επειδή είχε τον αέρα της Ευρώπης. Ήταν άνθρωπος των σαλονιών. Και του σκότους, βέβαια.

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο Μ.Μ. και να μη χαμπαριάζει από παρασκήνιο δεν γίνεται. Να μην έχει ακτινογραφήσει τι βιόλα βαράει ο καθένας. Πρόεδρος ομάδος είναι αυτός, διαιτητής, δημοσιογράφος, γενικά νταραβεριτζής της πιάτσας.

Πρόεδρος ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, το απόλυτο αφεντικό στον Παναθηναϊκό και πρώτο εργαλείο, υπεύθυνος σ’ όλα τα πόστα, ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο Νο1 υπεύθυνος, εκτός όλων των άλλων, και στην Παιανία.

Λόγω της προσωπικής σχέσης του με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, από τότε που ήντουσαν οι δυο τους στο Πολεμικό Ναυτικό, ο μίστερ Μάνος μπλέχτηκε με τον Παναθηναϊκό. Και η πορεία του, τόσο πρόωρα διακόπηκε με την εμφάνιση του Άγγελου Φιλιππίδη και την αποχώρηση του «καπετάνιου».

Ο Μαυροκουκουλάκης επανήλθε στον Παναθηναϊκό επί πολυμετοχικότητας, ως εκπρόσωπος του Ανδρέα Βγενόπουλου, ουσιαστικά απέναντι στον Τζίγγερ Βαρδινογιάννη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που στράφηκε εναντίον της οικογένειας. Επειδή δεν είναι λαμόγιο και δεν επιβιώνει επαγγελματικά από το ποδόσφαιρο. Αν, άλλωστε, επεδίωκε καριέρα, όπως ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, θα είχε φθάσει σε πόστο σε FIFA - UEFA πριν πολλά χρόνια.

Τον θυμάμαι τον μίστερ Μάνος τέλη δεκαετίας '70 επικεφαλής Παναθηναϊκής κίνησης. Με σακκάκι μπλαίηζερ σε μπλε κολεγίου και αστραφτερά κουμπιά. Ποιός θα μου πει, σου λέει, ότι είναι περισσότερο Παναθηναϊκός από εμένα, ούτε ο Απόστολος Νικολαίδης. Και επειδή είναι χρήσιμος, παρά το «μειονέκτημά» του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω στο θηρίο