ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ ΜΕ ΑΣΤΑΝΑ

πηγή: Intime
 

«Καλύτερος από την Αστάνα ήταν ο Ολυμπιακός και άξιζε την νίκη», λένε. Τι είναι αυτό. Μια αδελφίστικη κριτική.
«Κράτησε δυνάμεις ο πρωταθλητής για το ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό». Ρίχνουν πράγμα αδελφίστικο. Έτσι παίζεται ο διάλογος με την εξέδρα. Δικαιολογίες του κερατά χάρη των ομάδων μας. Όχι απαιτήσεις. Όχι σοβαρές, αυστηρές κουβέντες.

Και στο πρόγραμμα έπαιξε και το άλλο. Ότι ''ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν χρησιμοποίησε ρεζέρβες''. Δηλαδή; Τον έστειλαν κατ’ ευθείαν τον Ολυμπιακό στο αδελφάτο.

Να σου πω εγώ τι είδα στο 1-1 μ’ αυτή τη συμπαθητική, τη φιλότιμη και χαμηλών πτήσεων Αστάνα. Έναν Ολυμπιακό που ναι μεν έκανε τη διαφορά, ότι δεν είναι ίσα κι όμοια με την ομαδούλα απέναντί του, αλλά δεν με ικανοποίησε. Γιατί;

Περίμενες τον Ολυμπιακό να αποδείξει στο γήπεδο ότι κατά λάθος παίζει στο γιουρόπα και είναι άδικο να μπερδεύεται με τις Αστάνες και τις Γιούνγκ Μπόυς, ότι είναι ομάδα επιπέδου τσάμπιονς ληγκ, άρα είναι ψιλοντροπή να τον συγκρίνουν με τέτοια λιμά.

Ο Ολυμπιακός, όπως κάθε αξιοσέβαστη ομάδα παίζει για πάρτη της. Και κυρίως με μέτρο σύγκρισης τον ίδιο του τον εαυτό. Όχι τον αντίπαλο, μάλιστα όταν είναι μικρών κυβικών.

Κάτι άλλο. Λάθος να λένε ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στους «32». Όχι, αυτό βγάζει φουκαραδοσύνη. Επιδίωξη του Ολυμπιακού κόντρα στην Αστάνα δεν ήταν απλώς η νίκη, αλλά μία γεμάτη, μια ικανοποιητική εμφάνιση.

Έχασε ευκαιρίες ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν. Και η Αστάνα έχασε. Το ζητούμενο είναι πόσο ζυγίζει μια ομάδα, όχι πόσα γκολ έβαλε και πόσα έχασε.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σιδηρόπουλος καταργεί τους άλλους διαιτητές