ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ!

 

Ο συνταξιούχος Βούλγαρος Ντίμιτερ Μπερμπάτωφ, πρώην ποδοσφαιριστής, βρέθηκε στο Λονδίνο και παρακολούθησε το παιχνίδι Τότεναμ-Λεβερκούζεν. Δύο ομάδες στις οποίες είχε ασκήσει το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή.

Μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Ο ποδοσφαιριστής, ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας. Όχι ιερέας, όχι πολιτικός να πουλάει μούσι. Ένα παραμυθάκι. Ο ποδοσφαιριστής σήμερα παίζει εδώ, αύριο εκεί, και παίζει για πάρτη του, όχι για την ομάδα.

Αυτό είναι το καλό, άλλωστε. Το σωστό. Το υγιές. Ο επαγγελματίας να είναι επαγγελματίας. Αληθινός. Όχι μπαλαμούτης. Το άρρωστο, το νοσηρό, το δηλητηριώδες, το αντιεπαγγελματικό είναι ο ποδοσφαιριστής να παίζει για την εξέδρα. Να κάνει δημόσιες σχέσεις με την καφρίλα.

Η ομάδα ωφελείται μόνον με τον γνήσιο επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Μ’ εκείνον, δηλαδή, που είναι σε θέση να τιμήσει το όνομα και το συμβόλαιό του.

Ο Μπερμπάτωφ, λοιπόν, που όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, να γίνει βετεράνος, δεν είπε «όχι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ. Ο μεν ΠΑΟΚ ήθελε να δουλέψει τον κόσμο του με μια «μεταγραφή» βαρβάτη, ο δε κόσμος του ΠΑΟΚ και όλο το «σύστημα ΠΑΟΚ», πρωτοσέλιδα και σία να δουλευτούνε διότι ψοφάνε για αέρα πατέρα χαρτοπόλεμο. Γιατί ο Μπερμπάτωφ να τους χαλάσει το χατήρι.

Μιλάμε για χοντρή πλάκα. Ο Μπερμπάτωφ που το 2015, στα 35 του, ήρθε στον ΠΑΟΚ και γελοιοποίησε κάθε έννοια επαγγελματισμού, δήλωσε στο Λονδίνο ότι θα… συνεχίσει το ποδόσφαιρο. Θα βρει, όμως, έναν… άλλον ΠΑΟΚ, που δεν θα τον θέλει για ποδοσφαιριστή αλλά για αγωνιστή, για επαναστάτη, για εξολοθρευτή των εχθρών της ομάδας;

Κάνει πλάκα στον ΠΑΟΚ ο Μπερμπάτωφ. Αυτό εισπράττω. Όταν λέει πως θα ξαναπαίξει, πως θα ξαναβρεί ομάδα. Υπονοεί ότι δεν έπαιξε στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό φταίει ο ΠΑΟΚ, όχι ο ίδιος ο… επαγγελματίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Παναθηναϊκός χωρίς προφυλακτικό με Ολυμπιακό