ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟ ΒΑΖΕΛΟΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ

πηγή: Intime
 

Σκηνικό στο ΟΑΚΑ, παιχνίδι Παναθηναϊκού, επί πολυμετοχικότητας και προέδρου Νικόλα Πατέρα. Διαιτητής ο Τριτσώνης, ο αντικαταστάτης του Μπίκα στην αρχιδιαιτησία. Δίπλα στον Πατέρα κάθεται ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άγγελος Φιλιππίδης, σίγουρος ότι το κοράκι θα ξηγηθεί “σωστά”. Σε αναγνώριση ότι τον προσέλαβε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Παρένθεση. Διαιτητής, που όμως δεν έφθασε να παίξει στην Α’ εθνική, ήταν και ο πατέρας Τριτσώνης. Εκπαιδευτικός. Δάσκαλος στο Κολέγιο Αθηνών. Στο αμερικάνικο του Ψυχικού. Κι όταν το δημοτικό σχολείο του Κολεγίου εγκαταστάθηκε στην Κάντζα, ο Τριτσώνης ήταν διευθυντής.

Σε αγώνες Α’ εθνικής ο πατέρας Τριτσώνης έπαιξε μόνον ως επόπτης, όχι μεσαίος, όπως ο γιος του. Παναθηναϊκός για θάνατο. Και με εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Όλα τα παιδιά του Βαρδινογιαννέικου, του Γιώργου, του Βαρδή κ.α., όλα, πέρασαν από το δημοτικό του Κολεγίου που ήταν διευθυντής ο πάντα χαμογελαστός κύριος Τριτσώνης.

Επιστροφή στο ΟΑΚΑ. Μανουριάζει ο Νικόλας Πατέρας με τα σφυρίγματα του υιού Τριτσώνη. Ρίχνει πλαγιές ματιές στον Φιλιππίδη. Ασφαλώς και δεν έκανε εχθρική διαιτησία, όμως δεν άρεσε στον Πατέρα. Ο δε Φιλιππίδης τρεις φορές πετάχτηκε όρθιος και διαμαρτυρήθηκε μ' όλη του τη φωνή:

-Γιατί σηκώνεις τη σημαία, κύριε επόπτα!
-Είσαι απαράδεκτος, κύριε επόπτα!
-Δεν βλέπεις στα 10 μέτρα, κύριε επόπτα!

Με τους πλαϊνούς τα είχε, όχι με τον Τριτσώνη.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος πρόεδρος δεν θέλει να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα