Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ... ΣΟΥΙΤΑ

πηγή: Intime
 

Δεν πάει καλά ο Παναθηναϊκός και επιτόπου η σκέψη και η νοσταλγία κάποιων στρέφεται πάλι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και όταν λέμε «κάποιων» δεν εννοούμε των οργανωμένων βαζέλων, των μουτζαχεντίν που δεν θέλουν να ακούσουν ούτε το όνομα «Βαρδινογιάννης».

Μετά την αποχώρηση και του Τζίγγερ Βαρδινογιάννη, που παρέδωσε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, το σκηνικό στην ομάδα θυμίζει εποχή μεταεμφυλιοπολεμική στην Ελλάδα. Τότε που οι κομουνιστές ήταν στο σημάδι του κρατικού μηχανισμού και δεν μπορούσε να προσληφθεί στο δημόσιο κανένας αριστερός.

Έτσι και στον Παναθηναϊκό. Ξου και μακριά από την ομάδα όποιος θεωρείτο «βαρδινογιαννικός». Όχι στέλεχος διοικητικό, και καθαρίστρια να ήταν κάποια στα γραφεία, κι εργαζόταν επί Βαρδινογιάννη, δεν είχε πλέον θέση στην ΠΑΕ.

Ποιά είναι σήμερα η στάση της οικογένειας Βαρδινογιάννη απέναντι στην ομάδα που την «κυβέρνησαν» σχεδόν τρεις δεκαετίες; Αποδέχονται τον Γιάννη Αλαφούζο και κρατάνε αυστηρά αποστάσεις από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίον τους συνδέει μόνιμα το... παρελθόν. Υπ' όψιν και για να μη ξεχνιόμαστε σήμερα κατά γενική αναγνώριση η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι η ισχυρώτερη οικονομική δύναμη στην χώρα.

Ο Τζίγγερ Βαρδινογιάννη, ο διάδοχος του «οίκου» δεν πατάει στο γήπεδο. Αν θεωρηθεί οικονομική ενίσχυση πρός την ΠΑΕ η ενοικίαση σουίτας στη Λεωφόρο από τον αδελφό του Τζίγγερ, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Τον γιο του Βαρδή που έχει παντρευτεί Λιβανού, την εγγονή του πατριάρχη της εφοπλιστικής οικογένειας. Ο Σταύρος Λιβανός, ο μέγιστος εφοπλιστής της αιωνιότητας, ήταν ο πατέρας της Ευγενίας και της Τίνας που παντρεύτηκαν Νιάρχο και Ωνάση αντίστοιχα, και του Γιώργου η κόρη του οποίου Αριέτα παντρεύτηκε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, αδελφό του Τζίγγερ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟ σαμποτάρει τον αγώνα κατά της εγκληματικής οργάνωσης