ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

πηγή: Intime
 

Το λένε οι παλιοί, το ξαναλένε και όλο αυτό λένε, ότι εκείνοι στον καιρό τους έπαιζαν για τη φανέλα. Και ότι οι σημερινοί είναι άλλο πράμα, επαγγελματίες, και παίζουν για τα φράγκα. Έκανε και τη χοντρή έκπληξη ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς και μας γύρισε 50 χρόνια πίσω.

-Εγώ, και να μη γούσταρα τον πρόεδρο της ομάδας και τον προπονητή, όταν έβγαινα στο γήπεδο τα έδινα όλα. Στον ΠΑΟΚ κάποιοι δεν θέλουν να κερδίζει η ομάδα, έχουν σκόπιμα μειωμένη απόδοση.

Αυτά ακριβώς είπε ο Ίβιτς, με λόγια διαφορετικά. Κατ’ αρχήν, δεν δέχομαι ότι έπαιζαν για τη φανέλα οι ποδοσφαιριστές της παλιάς δήθεν ρομαντικής εποχής. Το ότι τότε, πριν 50 και 60 χρόνια δεν κέρδιζαν πολλά χρήματα, δεν σημαίνει πως δεν τους ενδιέφερε πόσα θα κονομήσουν από τη μπάλα.

Τι μαλακίες είναι αυτές! Σήμερα στο ποδόσφαιρο κυκλοφορεί χρήμα που δεν υπήρχε χθες. Δεν κατάλαβα. Αν οι ομάδες τη δεκαετία του ’50 και του ’60 είχαν τα ίδια έσοδα όπως σήμερα, οι ποδοσφαιριστές θα έλεγαν «Εμείς παίζουμε για τη φανέλα, όχι για την τσέπη μας;»

Και τότε, τις πρώτες δεκαετίες μετά τον πόλεμο, οι παίκτες νοικοκυρευόντουσαν χάρη στο ποδόσφαιρο. Και λεφτουδάκια τσιμπούσαν και τους διόριζαν στο δημόσιο, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στο στρατό, και από κοντά πάρτε μία άδεια ΠΡΟ-ΠΟ.

Διαβάστε ακόμα:

Πού διάολο είναι ο ΠΑΟΚ του μέλλοντος