ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

πηγή: Intime
 

Με ποιά κριτήρια ο Αλαφούζος έφερε στον Παναθηναϊκό τον Ουζουνίδη; Όχι, βέβαια, επειδή πριν από 20 χρόνια έπαιξε ένα φεγγάρι στην ομάδα. Η κουβέντα είναι σοβαρή, μη λέμε ανοησίες. Δεν αποκλείεται ο νέος προπονητής να έχει ξεχάσει ότι μέσα στις επτά φανέλες των ομάδων που φόρεσε στην καριέρα του ήταν κι αυτή του Παναθηναϊκού.

Τι θα πει «ξέχασε»; Θα πει ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν είναι δυνατόν να έχει...αισθήματα οπαδικά μ’ όλες, έστω με μία ομάδα επειδή έπαιξε σ’ αυτήν. Ο 48χρονος Μαρίνος Ούζουνίδης έμεινε πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό και σ’ αυτήν την ομάδα καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός επιπέδου εθνικής ομάδας.

Μόνον ως...πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού δεν τον επέλεξε ο Αλαφούζος, για να μην τρελαθούμε. Με ποιά κριτήρια, λοιπόν για να επανέλθω στο ερώτημά, ο Ουζουνίδης αντικαθιστά τον Στραματσόνι. Με τα... ίδια κριτήρια που προσλήφθηκε ο Στραματσόνι. Με ανύπαρκτα κριτήρια, δηλαδή.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται εκείνον τον κατάλληλο προπονητή που είναι σε θέση να βγάλει την ομάδα από τον... πάτο. Να ξέρουμε τι λέμε. Καμένη γη παραλαμβάνει ο Ουζουνίδης. Μια ομάδα που έφθασε στα πιο χαμηλά της Ιστορία της, όχι βέβαια μόνον γιατί ήταν της πλάκας ο Στραματσόνι.

Ο Ουζουνίδης, κατάλληλος, ακατάλληλος, για τη σημερινή κατάσταση του Παναθηναϊκού, πήρε τη θέση του Στραματσόνι διότι απλά ήταν... ελεύθερος. Και με όχι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις. Και επειδή δέχθηκε να συμφωνήσει να είναι μικρής διάρκειας η συμφωνία του με την ΠΑΕ.

«Ό,τι κάτσει...» είναι η δουλειά με τον Ουζουνίδη. Ο ίδιος δεν έχει να χάσει τίποτα. Κι αν ''αποτύχει'', δεν θα είναι αποτυχημένος, διότι προπονητής είναι, όχι βοηθός φακίρη να αναστήσει μία διαλυμένη ομάδα με παίκτες χωρίς ηθικό και μικρότερης αξίας από τα κυβικά του Παναθηναϊκού.

Έστω ότι ο Ουζουνίδης αποδεικνύεται ότι είναι αυτός που χρειάζεται σήμερα ο Παναθηναϊκός. Έστω ότι η ομάδα γνωρίζει ανάκαμψη αγωνιστική. Θα παραμείνει και την προσεχή σαιζόν; Με ποιά λογική. Ως κάτοχος πτυχίων και πυροσβέστη και αρχιτέκτονα-μηχανικού.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος πήρε τις αποφάσεις στον Παναθηναϊκό