ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΔΡΑΣ Ο ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ

 

Έκπληξη. Μπήκα στην ταβέρνα, τη λαϊκή και ταπεινή. Ούτε καν τράβηξε το ενδιαφέρον μου, πριν μπουκάρω με την παρέα στο κάποτε γραφικό χειμερινό στέκι, η μαρκίζα. Ποιοι τραγουδούσαν.

Η έκπληξη. Με την κιθάρα του στην γωνιά του καταστήματος τραγουδούσε ένα τεράστιο όνομα πριν από 20 χρόνια. Γιατί, κύριε; Γιατί από τα υψηλά, από την κορυφή της κορυφής, στα χαμηλά. Στα περιθωριακά.

Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Χορευτής. Αρχιτέκτων. Μεγάλος, πολύ μεγάλος μουσικός, ζωγράφος, προπονητής, τηλεπαρουσιαστής. Γιατί δεν αποφασίζεις εσύ να κλείσεις τον κύκλο ζωής σου και επιτρέπεις στην ζωή κάποια στιγμή να σε αμφισβητήσει, να σε υποβιβάσει, να σε απορρίψει.

«Πλησιάζει το τέλος της καριέρας μου…» είπε ο 45χρονος Πέπ Γκουαρδιόλα. Κουβέντα που αξίζει υπόκλιση. Τι είπε το άτομο. «Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο με την Σίτυ, μετά θα έχει πλησιάσει το τέλος… Αισθάνομαι ότι έχει αρχίσει κιόλας η διαδικασία αποχαιρετισμού. Δεν θα κάνω τον προπονητή στα 60 και στα 65 μου χρόνια…». Πήρες πρέφα τι ακριβώς είπε; Να στο μεταφράσω από τα καταλάνικα.

Είμαι επαγγελματίας και αξιώθηκα να φθάσω πρώτο επίπεδο. Πιο ψηλά δεν πάει. Είναι αδύνατον να διατηρηθώ παγκόσμια στην ίδια διάσταση διάκρισης. Ποιο είναι το νόημα να συνεχίσω, δηλαδή να κάνω τα ίδια και τα ίδια. Δεν προβλέπω κάτι καινούριο να με περιμένει που να αξίζει τον κόπο να το πλησιάσω, να το γνωρίσω.

Διαβάστε ακόμα:

Είναι ο Ροντρίγκεζ όχι αγιοβασιλιάτικος