«ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ!...», ΚΑΙ... ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΩ

πηγή: Intime
 

Νέα Φιλαδέλφεια, ημέρα Τετάρτη, παιχνίδι κυπέλλου ΑΕΚ - Ολυμπιακός, που δεν τελείωσε ποτέ. Διακόπηκε στο 70 από τον διαιτητή και το σκορ 1-1 πήγε περίπατο. Ο Ολυμπιακός πήρε το ματς στα χαρτιά, με 2-0.

Θυμόμαστε αυτό το ντέρμπυ που έγινε σα σήμερα, 10 Ιανουαρίου, το 2001, επειδή απλά εκφράζει την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας. Που σημαίνει ότι δεν ήταν έκπληξη αν επαναλαμβάνονταν και σήμερα το ίδιο σκηνικό, με αντιπάλους δύο άλλες ομάδες. Άσχετο.

Στο πρώτο κιόλας λεπτό της επανάληψης η ΑΕΚ με τον Ντέμη Νικολαίδη κάνει το 1-0. Το γήπεδο βράζει, εισιτήρια 14.062, η κατάσταση δεν ελέγχεται από την αστυνομία, η εξέδρα υποψιάζεται στημένο το κοράκι. Στο 67 ισοφαρίζει ο Νινιάδης και τότε το αφεντικό της ΑΕΚ, ο Πέτρος Στάθης, ζητάει από τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας να...''πέσουν κάτω''.

Η ΑΕΚ παίζει με εννέα παίκτες, διότι έχουν ήδη αποβληθεί ο Ζήκος με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα και ο Ντέμης Νικολαίδης που... κάτι είπε για το...σπίτι του διαιτητή και «αν έχεις άντερα δείξε μου κόκκινη κάρτα».

Ο μακαρίτης Παθιακάκης, προπονητής της ΑΕΚ, έχει ήδη κάνει τις τρεις αλλαγές και ο Πέτρος Στάθης φωνάζει σε παίκτες της ΑΕΚ «Πέστε κάτω...». Να προσποιηθούν τους τραυματίες, και να διακοπεί, να μη συνεχιστεί το παιχνίδι.

Πως να συνεχιζόταν το παιχνίδι όταν η ΑΕΚ είχε μείνει μόνο με εξι(6) ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, οι Δέλλας, Πέτκωφ, Λάκης ήταν ξαπλωμένοι, «είχαν πέσει κάτω», σύμφωνα με την εντολή του Πέτρου Στάθη, σε αντίδραση της εχθρικής διαιτησίας. Το ματς διακόπηκε επειδή η ΑΕΚ είχε μείνει με 6 και κόσμος είχε μπει στο αγωνιστικό χώρο.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Φερούζεμ, Καψής, Κωστένογλου, Καραγιάννης, Λάκης, Ζήκος, Κασάπης (38 Ρουϊζ, 69 Δέλλας), Πετκώφ, Τσιάρτας (69 Κωνσταντινίδης), Νικολαίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, προπονητής ο Τάκης Λεμονής. Γεωργίου, Πατσατζόγλου (64 Άλβες), Γεωργάτος, Κωστούλας, Ανατολάκης (64 Γιαννακόπουλος), Ζε Ελίας, Πουρσανίδης, Νινιάδης, Τζώρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Οφορίκουε.

Διαιτητής ήταν ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Ποντίκης που επτά χρόνια αργότερα, το 2008, μίλησε για την Παράγκα: 
«Ή είσαι μαζί τους, ή δεν είσαι. Τόσο απλά ήταν τα πράγματα. Μη λησμονούμε και την  περιβόητη φράση του Γιάννη Σπάθα, που τα λέει όλα: «Ο Ολυμπιακός να κερδίζει και το Αιγάλεω, κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε...». Δεν χρειαζόταν να πουν «κάτι» σ' έναν διαιτητή, εκείνος αντιλαμβανόταν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αν ήθελε να μείνει στους πίνακες, πως να σφύριζε. Ένοιωθα ότι έκλεβα το ψωμί των ποδοσφαιριστών όταν έκανα κακή διαιτησία. Ο Θωμάς Μητρόπουλος ήταν «ο παρά την ΕΠΟ». Με χρησιμοποίησαν και τους χρησιμοποίησα».

ΜΕ ΤΗΝ ευκαιρία. Στις 13 Ιανουαρίου 1991, ΑΕΚ- Ολυμπιακός. Το ματς διακόπτεται από τον Θεσσαλονικιό διαιτητή Ζακεστίδη στο 85(!), λόγω αφόρητης ατμόσφαιρας από τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Προηγούνταν 2-1 ο Ολυμπιακός. Έξω από το γήπεδο σκοτώνεται από ρίψη φωτοβολίδας ο οπαδός του Ολυμπιακού Παναγιώτου. Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται στη Ρόδο και το κέρδισε 1-0 η ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

Παράγγειλαν θρόνο στο χωριό