ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

 

Οι έγκυροι σχολιαστές της πλάκας επιτόπου έβγαλαν το συμπέρασμα ότι «Περνάει ο Ολυμπιακός» μετά το 0-0 με την τούρκικη Οσμανλή. Βιάστηκαν να δώσουν ελπίδες στον κόσμο, μια δουλειά που κι αυτή δεν την έχουν μάθει.

Βεβαίως ο Ολυμπιακός περνάει και δεν τον σταματούσε στη ρεβάνς ακόμα κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα. Ακόμα, δηλαδή, κι αν έχανε ο πρωταθλητής στο Καραϊσκάκη, έχει την πόρτα ανοιχτή της πρόκρισης με νίκη στην Άγκυρα.

Δεν θα είναι είδηση, όμως, αν από αυτή την μέτρια αντίπαλό του αποκλειστεί ο Ολυμπιακός. Ο απογοητευτικός Ολυμπιακός. Που παίζει αυτό που μπορεί. Μην έχουν απαιτήσεις να ξεπεράσει τον σημερινό εαυτό του. Δύσκολο.

Η ομάδα της Τουρκίας πέτυχε αυτό που στόχευε. Την ισοπαλία, μάλιστα χωρίς γκολ. Δεν ζήτησε περισσότερα, ακόμα κι όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10 παίκτες, η Οσμανλή φρόντιζε μονάχα την άμυνά της. Να μην δεχθεί γκολ την ενδιάφερε.

Ο δε Ολυμπιακός φάνηκε στο δεύτερο ημιχρόνιο, επειδή οι Οσμανλήδες άφηναν ελεύθερους χώρους χωρίς ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα. Και γενικώς είχαν παθητική στάση βολεμένοι με το αποτέλεσμα που κρατούσαν.

Αυτό σημειώνει κανείς, ότι ο Ολυμπιακός δεν εκβίασε το παιχνίδι. Δεν το ζόρισε. Ήταν ολοφάνερο το γιατί. Δεν μπορεί περισσότερο ο Ολυμπιακός.