ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΙΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

 

Βασανίστηκε για τέσσερις μέρες ο προπονητής πώς να αντιμετωπίσει την Σάλκε και, τελικά, αποφάσισε να παίξει όπως… η αντίπαλος. Όχι, δηλαδή, με το σύστημα που ο ΠΑΟΚ σήκωσε ανάστημα, που άνοιξε πανιά στο πρωτάθλημα. Η Σάλκε είναι εκπαιδευμένη στο 5-3-2, στον ΠΑΟΚ δεν ταιριάζει να παίζει με τρία σέντερ-μπακ. Με τέτοιο στήσιμο δεν έχει τους κατάλληλους παίκτες για να διαχειριστεί τους άλλους χώρους.

Έξω από τη λογική και την πρακτική του 4-3-3 ο ΠΑΟΚ μπέρδεψε τα σύμφωνα με τα φωνήεντα και ο αγωνιστικός του λόγος στάθηκε ανίσχυρος, αναποτελεσματικός. Με συνέπεια να μην είναι αντάξιος της Σάλκε στον ποδοσφαιρικό διάλογο.

Μία χαρά τα πήγαινε ο ΠΑΟΚ με τα δύο ζευγάρια αμυντικός-επιθετικός στα πλάγια, δεξιά κι αριστερά. Όχι ένα μπακ να αμολιέται μπρος-πίσω από την πλευρά του.

Κηδεία 3-0 έκανε στην Τούμπα η Σάλκε, κλαμπ πασίγνωστο στη Γερμανία, έχει πάρει και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ πριν 20 χρόνια. Σήμερα, όμως, τους παίκτες της δεν τους έχω ακουστά, εκτός από τρεις.

Σ’ αυτήν, λοιπόν, την Σάλκε, που δεν πατάει καλά στην μπουντεσλίγκα, ο ΠΑΟΚ με Ίβιτς στρατηγό έδωσε δικαίωμα. Ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε αγωνιστική ανάταση, σε φάση ανόδου. Καλός, υποδειγματικός ήταν μονάχα ο ΠΑΟΚ της εξέδρας. Άψογος. Ούτε μία φωτοβολίδα δεν ρίχτηκε.