ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΩΣ… ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Είχε κερδίσει 3-0 στο πρώτο ματς η Σάλκε και στη ρεβάνς χθες ήταν 65.000 θεατές. Τίγκα το γήπεδο. Αν βρεθείς εκεί θα χαζέψεις, αξίζει ως… τουρίστας να το επισκεφτείς σε κάθε χώρο, να το θαυμάσεις, να το φωτογραφίσεις. Έτσι για να μη... ξεχνιόμαστε, ότι δεν είμαστε ίδιοι στην παραγωγή του προϊόντος. Για το προϊόν ποδόσφαιρο ο λόγος.

Αγωνιστικά. Μια πολύ καλή προπόνηση της Σάλκε, με εξασφαλισμένη την πρόκριση. Έδωσε χώρους στον ΠΑΟΚ για να μπορεί και εκείνη να παίξει πιο άνετα.

O ΠΑΟΚ στην «παγίδα» των Γερμανών δεν είπε «Όχι». Μπράβο στην ελληνική ομάδα. Ανταποκρίθηκε στην Σάλκε. Δεν έπαιξε παθητικά. Είχε δράση. Ήταν ένας ΠΑΟΚ δραστήριος. Βγήκε μπροστά, κράτησε την μπάλα, την άλλαξε. Έκανε σουτ, ευκαιρίες, κινήσεις.

Και ήταν πολύ καλός ο ΠΑΟΚ. Γιατί; Είχε αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Το «θέλω» του ΠΑΟΚ σ’ ένα παιχνίδι χαμένο. Που, όμως, μπορούσε να κερδίσει εντυπώσεις, πέρα από το αποτέλεσμα. Η Σάλκε με την πρόκριση ήδη στο τσεπάκι της, τι περισσότερο να περιμένει; Απλά έκανε δοκιμές ο προπονητής της, έδωσε χρόνο σε παίκτες όχι βασικούς.

Γερμανική ομάδα η Σάλκε. Ευρωπαϊκή, δηλαδή. Γι’ αυτό πέρασε άνετα στους «16» του γιουρόπα. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα ελληνική, άρα όχι ευρωπαϊκή. Το ότι συμμετέχει στα κύπελλα Ευρώπης δεν την κάνει και ευρωπαϊκή.
Θα πεις ευρωπαϊκή την ομάδα που έχει απαιτήσεις, φιλοδοξίες στην Ευρώπη. Και είναι εκπαιδευμένη, και έχει ικανότητες να διακριθεί. Όχι απλά να συμμετέχει στα κύπελλα Ευρώπης και ό,τι κάτσει.