ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΠΛΩΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΑΛΩΜΑ

 

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, η σύγκρουση της χρονιάς. Καρυστινός εναντίον Παπαλαζάρου. Κάτς, ποιό ποδόσφαιρο! Περιμένουμε πώς και πώς τη σφαγή ανάμεσα σε δύο δημοφιλέστατες ομάδες. Αυτό ακριβώς θέλουμε. Όχι να δούμε μπάλα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που έχουν τους περισσότερο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές. Γουστάρουμε να κολυμπήσουμε σε βόθρο. Τη βρίσκουμε με τα κόπρανα και τα ούρα.

Αυτό θέλουμε. Όχι να απολαύσουμε ποδόσφαιρο. Να πάει να γαμηθεί η μπάλα και η κουφάλα ο διαιτητής, αν δεν κερδίσουμε. Το άλογο του καβαλάρη ξέρει ένα αφεντικό. Στην καλύβα τη δική σου, νοικοκύρης είμαι εγώ. Το δικό μου πάπλωμα είναι για δύο άτομα. Και δεν χρειάζεται μπάλωμα, είναι φιρμάτο, μπραντναιημάτο.

Ποίηση ο δικός σου. Δώστου σάντουιτς με πτωμαίνη μέσα και τον έχεις δικό σου. Δεν ξεκολλάει από πελάτης το κορόιδο, αρκεί να κερδάει η ομαδάρα του. Αρκεί να την αδικάνε, κόλλημα κι’ αυτό. Κι αν η ομαδάρα του παίρνει το πρωτάθλημα με πολύ κατώτερους αντιπάλους, ο δικός σου μοιάζει με τον δράκο που με οπλοπολυβόλο μπουκάρει στην γριούλα να της αρπάξει δεκαεπτά ευρώ, και το πανηγυρίζει ο χάλιας.

Σε ρωτάω. Επιμένω. Γιατί παίζεται ποδόσφαιρο. Γιατί γίνεται το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Το βρήκες! Για να αμολύσουμε το χαρταετό της Βρώμικης Κυριακής. Μη χάσουμε την ευκαιρία να δείξουμε τον χαλασμένο μας εαυτό.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν εάν έπαιζαν σήμερα σ’ άλλη χώρα δύο λαοφιλείς ομάδες. Άλλη κουλτουρα. Εμείς φτιαχνόμαστε με καννιβαλομαχία.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ