ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΑΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ» Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ!

 

Πλούσια η βιβλιογραφία για τον Ηγέτη. Του μπροστάρη, που πιθανόν να είναι ρομαντικός και οραματιστής, αλλά και ανώμαλος, ακόμα και σημαδεμένο χαρτί. Όπως και να ‘χει μελετήθηκε ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του αρχηγού. Του ηγετικού τύπου.

Δεν εξελίσσεται κάποιος σε Μέγα Αλέξανδρο και Χίτλερ, Λένιν και Μουσολίνι, αν δεν κουβαλάει και την τρέλα μαζί. Δεν φθάνει το DNA του ατόμου που εμπνέει, που παρασύρει, που οδηγεί τους άλλους.

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ταλέντο ποδοσφαιρικό. Όχι ηγέτης. Εξ ορισμού η τοποθέτηση του στην ενδεκάδα, η ευθύνη δράσης του είναι επιτελική. Δεν κάνει το παιδί, όμως. Κάποιος άλλος, κατώτερης κλάσης, με πιο χαμηλή ποιότητα ποδοσφαιρική, πιθανόν να ανταποκρίνεται καλύτερα ως το «Επιτελικό Γραφείο» της ομάδας.

Κατεβασμένο κεφάλι. Αυτό είναι ο Φορτούνης στο γήπεδο. Και τσατίλας. Κάτι, λες, του φταίει. Συμπαθητική φάτσα, ωραίο και καλοφτιαγμένο κορμί, όμως πολύ ψύχρα επάνω του. Αλήθεια, στα αποδυτήρια είναι χαλαρός, γουστάρει τα καλαμπούρια; Στον αγώνα μέσα δείχνει ζοχάδας. Πάντα μουτρωμένος. Ούτε μισό χαμόγελο. Ούτε ένα στραβό χαμόγελο. Αυτή είναι η φύση του. Η φτιάξη του.

 

Διαβάστε ακόμα: