ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΜΠΕΝΤΟ ΓΙΑ... ΚΑΜΠΙΑΣΟ

 

Την ανοησία θα την ακούσεις από τον ανόητο. Και την ασχετοσύνη από τον άσχετο. Η σωστή κουβέντα θα βγει από τη σκέψη και το στόμα του σωστού. Του σχετικού.

Βαρέθηκα να τρώω στη μάπα τη μαλακία ότι ο Μπέντο αδικούσε τον Καμπιάσο. Ότι ο Αργεντίνος ήταν αδικημένος από τον Πορτογάλο. Η μαλακία. Η απόλυτη μαλακία, αν λάβεις υπ’ όψιν ότι λέγεται από επαγγελματίες.

Ο Μπέντο και ο κάθε προπονητής δεν είναι δικαστής. Δεν του αναθέτουν έργο για να αποδίδει δικαιοσύνη. Ούτε να μην προκαλεί παράπονα στους παίκτες. Τι μαλακίες είναι αυτές.

Έτσι κρίνει ο προπονητής. Πρώτα για το προσωπικό του συμφέρον, μετά για την ομάδα. Ποτέ δεν αγνοείται το προσωπικό συμφέρον. Είναι ακατάλληλος ο προπονητής, όπως και ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αν δεν έχουν προσωπικές φιλοδοξίες. Ποιά ΠΑΕ. Ποιά ομάδα.

Παραμύθης και απατεώνας είναι ο επαγγελματίας που χθες δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα και αύριο ούτε θα την ξέρει, αν λέει ότι... όλα για την ομάδα, πρώτα η ομάδα.

Ο Μπέντο, όπως κάθε λογικός στη θέση του, ήθελε πρωτάθλημα, για πάρτη του. Όχι για τον Ολυμπιακό. Απλά ο Ολυμπιακός, η κάθε ΠΑΕ ωφελείται από το καυτή προσωπική φιλοδοξία του προπονητή, των ποδοσφαιριστών.

Δεν είχε «προσωπικά» ο Μπέντο με τον Καμπιάσο. Και με τον Ντομίγκες. Δεν ήταν άδικος μαζί τους. Απλά δεν τους υπολόγιζε. Κακώς; Κακώς. Λες λάθος του Μπέντο, αν διαφωνείς μαζί του, όμως όχι ότι ήταν στημένος εισαγγελέας. Επίορκος δικαστής.

Πρωτάθλημα και ό,τι άλλο ήθελε να πάρει ο Μπέντο, για πάρτη του, όχι για τον Ολυμπιακό, και για να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους στο λιμάνι γινόταν... άδικος στους δύο Αργεντινούς.