ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΟΥΧΟ ΜΗ... ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ!

 

Ο Αραούχο έχει συμπληρώσει τα 25 του χρόνια κι ακόμα δεν έχει κάνει κάτι στο ποδόσφαιρο. Ο Αργεντινός, να ξέρουμε για ποιόν μιλάμε, δεν είναι τραγουδιστής, ούτε τηλεπαρουσιαστής και ηθοποιός, δηλαδή ένα κρυφό ταλέντο που δεν τον είχαν προσέξει, που δεν τον είχαν δώσει ευκαιρία να φανεί.

Ποδοσφαιριστής είναι ο Αραούχο, άρα το πόσο μετράει το βλέπει ο προπονητής και η εξέδρα και στα 18 και 19, άντε και στα 21. Το αντίθετο, απλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Μια περίπτωση στις εκατό.

Κάτι άλλο. Στο ποδόσφαιρο, κι όχι μόνο, στη ζυγαριά μετράει, προσθέτει ή αφαιρεί, εκτός από το ταλέντο, από τα προσόντα, και ο χαρακτήρας. Βασικό αυτό. Βασικότατο. Γιατί, αναρωτιέσαι, ο Σέρτζιο Εζεκιήλ Αραούχο δεν έπιασε σε καμία ομάδα (φώτο, πριν έρθει στην ΑΕΚ);

Τι να φταίει; Ο ίδιος ή η πουτάνα η κενωνία, οι αναποδιές που βρήκε στο δρόμο του το παλληκάρι. Δεν ξέρεις. Πριν, πάντως, προχωρήσεις, για να καπαρώσεις, για να συμφωνήσεις με τον παίκτη, τον κάθε παίκτη με... ερωτηματικά, ρίχνεις ένα βλέμμα στο βιογραφικό του.

Δεν έπιασε στην Αργεντινή ο Αραούχος, της ΑΕΚ σήμερα. Δεν γέμισε το μάτι της Μπαρτσελώνα. Τζάμπα επέστρεψε στην Αργεντινή, διότι του έβγαλε κόκκινη κάρτα η Μπόκα Τζούνιορς. Μετάνοιωσε η Λας Πάλμας που τον αγόρασε, ενώ τον είχε δανεικό. Και δανεικός βρέθηκε στην ελληνική σούπερ ληγκ, δηλαδή στο πιο αναξιόπιστο και αντιεμπορικό πρωτάθλημα της δυτικής Ευρώπης.

Γουστάρω το λάτιν στυλ του Αραούχο. Ποδοσφαιριστής εξέδρας. Για δύο ματς; Για τρία. Άλλο μου αρέσει ένας παίκτης, με «φτιάχνει», άλλο κάνει για την ομάδα. Ποτέ των ποτών δεν κρίνεις έναν παίκτη επειδή έδειξε την κλάση του για ένα μήνα, και ξαναφάνηκε μετά από τρεις μήνες.

Βιάστηκαν οι αεκτζήδες. Ενθουσιάστηκαν με τον παικταρά Αραούχο. Μέχρι που κάποιοι είπαν να... κτιστεί επάνω του η ομάδα. Όχι, ρε. Ενωρίς είναι ακόμα. Κτίζεις μόνον σε διαπιστωμένο γερό έδαφος, και πάνω σε βεβαιωμένο θεμέλιο.

Μακάρι να «βγεί» ο Αραούχο. Πολύ καλό θα 'ναι για το πρωτάθλημα! Αυτό το ξεφτυλισμένο κωλοπρωτάθλημα έχει ανάγκη από το χρώμα και τις πινελιές βιρτουόζων παικτών, όπως ο Αραούχο. Ο Σέρτζιο, όχι όπως ο άλλος της ΑΕΚ, πριν οκτώ χρόνια, που δεν έπιασε. Ο Αργεντίνος κι αυτός Κάρλος Αραούχο, συμπαίκτης τότε στην ΑΕΚ των συμπατριωτών του Σκόκο, Μπλάνκο, Σάχα, Μπιάνκι.


Διάβασε ακόμα:

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ