ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Δεν έχει ξαναγίνει στην Ιστορία, σε αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Επιβάλλεται κατεπειγόντως να επέμβει ο αθλητικός δικαστής. Ο Ολυμπιακός δυσφήμισε το ποδόσφαιρο. Και το πρωτάθλημα. Και τον τίτλο του πρωταθλητή. Να ερευνηθεί και η ενοχή του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο.

Να βλέπουμε ντέρμπυ των αιωνίων με σημαδεμένη τράπουλα. Αν είναι δυνατόν. Ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται με περισσότερους από 11 παίκτες. Ο Ολυμπιακός να παριστάνει ότι είναι παρόν στο γήπεδο με λιγότερους από 11 παίκτες. Αυτή την εικόνα έδιναν οι δύο ομάδες. Ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με τουλάχιστον 4 παίκτες λιγότερους από τον αντίπαλό του.

Μια όρθια τραγωδία ο πρωταθλητής. Όχι απλά ακίνδυνος. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε στο παιχνίδι. Αναφέρω μια σελίδα του έργου.

Αυτόν τον Κουλιμπαλί ποιός τον φύλαγε από τον Ολυμπιακό; Ο κανένας. Υποτίθεται ο έρμος Σισοκώ. Που χωρίς στήριξη από τους συμπαίκτες του έπρεπε να προσέχει Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνες. Τι να πρωτοκάνει ο μαύρος;
Απίστευτο. Τον Κουλιμπαλί «συνόδευε» στον αγωνιστικό χώρο μόνον ο… επόπτης. Αμαρκάριστος ήταν ο αράπης στις κινήσεις του και 50 και 60 μέτρα. Χωρίς… παρέα.