ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ;

 

Περίπτωση κι αυτή του Τάκη Λεμονή. Ο τυχερός. Ένας πρώην ποδοσφαιριστής χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο στην καριέρα του, μόλις δύο φορές διεθνής στα 23 του χρόνια παρ΄ ό,τι φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, κλήθηκε πάλι να αναλάβει τον πρωταθλητή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε κανέναν άλλον ''στρατιώτη ομάδας'', ούτε στον Παναθηναϊκό, ούτε στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Δύο φορές στο παρελθόν η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τη σπουδαία και μονάκριβη ευκαιρία στον Λεμονή, αλλά αυτός δεν κατάφερε να την εκμεταλλευθεί για πάρτη του. Και για το καλό του ποδοσφαίρου. Να εξελιχθεί, δηλαδή, σε τεχνικό σταθερής πορείας, έστω σε ομάδες που δεν πρωταγωνιστούν πρωτάθλημα, βέβαια.

Επόμενο να μην έχει τύχη ο καριερίστας προπονητής Τάκης Λεμονής να δουλέψει στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Όταν πάλι, για τρίτη φορά, και επί μεγαλομετόχου Μαρινάκη, επελέγη ως... φαντάρος του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον το πρωτάθλημα, που έχει ανάγκη από Έλληνες προπονητές αξίας και ουσιαστικής προσφοράς, θα δει έναν άλλον Λεμονή, μετά και την Νο3 ευκαιρία του Ολυμπιακού;

Από προπονητής ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ο Λεμονής βρέθηκε βοηθός στον Ολυμπιακό και αμέσως κάθισε στον πάγκο του τότε πρωταθλητή την περίοδο 2000 - 02. Ακολούθησαν το ΑΠΟΕΛ, η Καλλιθέα, ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη, όμως χωρίς να ''γράψει'' η παρουσία του σ΄ αυτές τις ομάδες. Δεν μέτρησε η αύρα, το άρωμα της προηγούμενης θητείας του Λεμονή στον Ολυμπιακό.

Το 2006 - 08 κλήρωσε η Νο 2 ευκαιρία από τον Ολυμπιακό για τον Λεμονή. Ακολούθησαν Πανιώνιος, Ομόνοια, πάλι Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, ένας ακόμα προπονητικός κύκλος περιπετειώδης, ανεπιτυχής.

Το στοίχημα του 57χρονου Τάκη Λεμονή. Όχι, βέβαια, μ’ αυτόν να πάρει το κύπελλο ο Ολυμπιακός, και το πρωτάθλημα που δεν χάνεται, αλλά να επανέλθει με άλλες απαιτήσεις στην σούπερ ληγκ. Σε κάποια άλλη ΠΑΕ, αφού αποκλείεται να παραμείνει από υπηρεσιακός σε κανονικό προπονητή στον πρωταθλητή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΛΕΜΟΝΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ