ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

 

Θα σκάσει μπόμπα τη σημαδιακή ημερομηνία, στις 21 Απριλίου, όπου έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Γι’ αυτούς που γνωρίζουν, ακόμα κι αν τελικά γίνει η έκρηξη ωρολογιακής μπόμπας, αυτή θα ‘ναι... φούσκα! Μαϊμού βόμβα.

Παίζει η «πληροφορία» ότι ο Αλαφούζος θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από τον Παναθηναϊκό. Ότι σκέπτεται να επισημοποιήσει την αποστασιοποίηση του από την ΠΑΕ. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν υπήρξε ποτέ.

Οπωσδήποτε τα πράγματα σήμερα στην Ελλάδα με Σύριζα στην κυβέρνηση είναι κάπως διαφορετικά. Έχει στηθεί στο αλλοιώς το γήπεδο της διαπλοκής και ο Τσίπρας είναι ανοικτός σε νέους συμπαίκτες. Σκέτη πρόκληση για έναν καναλάρχη.

Μη ξεφύγουμε από το θέμα Παναθηναϊκός. Ο Αλαφούζος, λοιπόν, είναι ολοκληρωτικά εγκλωβισμένος στην ΠΑΕ. Και να θέλει, δεν μπορεί να φύγει! Αιχμάλωτος κανονικός είναι. Καταδικασμένος να κουβαλάει τη μαρτυρική «κληρονομιά» της πολυμετοχικότητας που ο ίδιος βέβαια αποδέχθηκε.

Στο ποδόσφαιρο είναι να μη μπερδευτείς. Εύκολο αυτό. Ανοικτή είναι η πόρτα εισόδου σε κάθε ΠΑΕ. Μετά, όμως, δεν δραπετεύεις εύκολα.

Δεν φεύγει, λοιπόν, από τον Παναθηναϊκό με το περίπου 85% των μετοχών που ελέγχει σήμερα ο Αλαφούζος. Παραμένει δέσμιος, ακόμα κι αν πακετάρει κάποιο σχήμα διοίκησης χωρίς αυτόν. Τέτοια πιθανότητα δεν παίζει, πάντως.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΔΥΟ… ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΚ