ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΙΒΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΙΑ

 

Έγραψαν κανονικά οι οργανωμένοι και ανοργάνωτοι οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ τα μεγάλα αφεντικά των δύο ΠΑΕ, Μελισσανίδη και Σαββίδη. Οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, κανονικοί ιεράρχες με πατριαρχική μαγκούρα, ζήτησαν καλή συμπεριφορά από την πατριωτική αεκτζήδικη και παοκτσήδικη καφρίλα τους. Στο Βόλο, μάλιστα, τίγρης και Ιβάν συνέφαγαν για να δώσουν το παράδειγμα, όμως τα πρεζόνια ήθελαν να πάρουν τη δόση τους.

Επιτέλους! Μ’ αυτούς που πάνε γήπεδο όχι για να δούνε μπάλα αλλά για να κάνουν σαματά δεν υπάρχει διάλογος. Καμία κατήχηση. Τους αντιμετωπίζεις ως κακοποιούς. Ως εχθρούς του ποδοσφαίρου. Είναι αντικοινωνικά στοιχεία και τους τσακίζεις αν είσαι σοβαρό κράτος. Και ως ΠΑΕ τους κρατάς όσο το δυνατόν μακριά από την ομάδα σου.

Ο τελικός δεν έγινε για την… γιορτή της μπάλας. Ούτε για να στήσει η ΕΠΟ ένα «τελετουργικό» ψεύτικο και της πλάκας χωρίς επικοινωνιακή δυναμική με την μάζα. Κανένας, ούτε ποδοσφαιριστής, ούτε θεατής δεν πίστευε, δεν αισθανόταν ότι συμμετείχε, ότι παρίστατο σε αθλητική εκδήλωση.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Μια χώρα πατσαβούρα. Ένα κράτος που μια ζωή ανέχεται, σχεδόν προωθεί το… κίνημα του χουλιγκανισμού, για να παίζει η κομματική υποκρισία της καταδίκης της βίας στα γήπεδα. Α, ρε, ρεμάλια…, λέω για τους πολιτικούς, όχι τα μαστούρια της εξέδρας.