ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΛΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Ο Αλαφούζος «μίλησε», σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πήρε έγκριση και κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά. Το αφεντικό, δηλαδή, είπε κατ’ αρχάς το νούμερο. Απ’ εκεί, από το νούμερο στο πορτοφόλι, ξεκινάει η δουλειά ξεκαθαρίσματος στο ρόστερ, με στόχο βέβαια να ενισχυθεί.

Παρένθεση. Indians never talk, είχε πει αν δεν κάνω λάθος ο Αβραάμ Λίνκολν. Ότι οι American Indians ποτέ δεν μιλάνε. Και γιατί δεν μιλάνε οι Ινδιάνοι; Γιατί δεν ξέρουν αγγλικά. Γιατί γουστάρουν να παριστάνουν τους μάγους, τους σοφούς, που περισσότερο σκέπτονται κι άμα σκέπτεσαι τότε το βρίσκεις περιττό να μιλάς. Και γιατί στο φινάλε, να μιλάνε οι Ινδιάνοι όταν επικοινωνούν με φωτιές. Και με τους καπνούς της φωτιάς στέλνουν το μήνυμα στη άλλη γειτονιά, και στην άλλη φυλή.

Γιατί δεν έλαβε μέρος ο Δημήτρης Σαραβάκος στη σύσκεψη κορυφής Αλαφού, Λύμπε και Ουζού, για το ρόστερ; Επειδή είναι «Ινδιάνος». Επειδή never talks.

Ο άλλος Indian του Παναθηναϊκού πήγε σπίτι του. Ο Τζιλμπέρτο Σύλβα. Κανονικός Ινδιάνος της φυλής Καγέν. Όχι μόνο δεν μιλούσε, αλλά ούτε και άκουγε. Κλειστά και τα τρία, το στόμα και τα δύο αυτιά.

Παπαβασιλείου και Σαραβάκος είναι οι Ινδιάνοι που έχουν απομείνει στην ΠΑΕ. Δεν μιλάνε, παρά μια φορά του μήνα. Όταν λένε ευχαριστώ, την ημέρα πληρωμής του μισθού.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΔΥΟ ΜΗΤΣΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!