Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΓΧΑΜ

 

Οι Άγγλοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εγκληματικές οργανώσεις σε σύγκριση με τους Έλληνες. Απόδειξη ότι επέτρεψαν την εξαγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, τον οποίον στην πατρίδα του είχαν κατηγορούμενο για στημένα ματς, ενώ ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει ξεμπλέξει από τη συκοφαντία, που έχει παρασύρει και τη δικαιοσύνη. Ότι ήταν αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στο πρωτάθλημα.

Ποιος δεν ξέρει τον Ρομπέν των Δασών; Αρχισυμμορίτης ο κύριος. Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με έδρα το Νότιγχαμ. Το δάσος Σέργουντ. Ο θρύλος και οι παραμύθηδες συγγραφείς έχουν περάσει στην παιδική φαντασία ότι ο Robin Hood ήταν αντιστασιακός, δηλαδή ο καλός του έργου, ενάντια στον σερίφη του Νότιγχαμ. Το τσιράκι του σφετεριστή του θρόνου Ιωάννου.

Στην πραγματικότητα ο Ρόμπιν Hood, όχι Wood, δηλαδή ο Ρομπέν κουκουλοφόρος, ο παράνομος ήταν ένας ατόφιος ληστής που τα άρπαζε δήθεν στο όνομα των φτωχών. Πράγματι, ο τοξοβόλος μοίραζε στα λυγούρια το 10% από όσα ξάφριζε και τα άλλα τα έκανε παντελόνι, άσε που συντηρούσε 100 άτομα στη συμμορία μαζί με τα γυναικόπαιδά τους.

Για άλλοθι ο Ρομπέν των Δασών λαμογιάριζε με τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο, τον νόμιμο βασιληά, αυτή την αδερφάρα που είχε πάει να πολεμήσει τους άπιστους στους Άγιους Τόπους με την Γ’ σταυροφορία. Και, τελικά, όταν ο Ριχάρδος ξαναπήρε το θρόνο, ο Ρομπέν έγινε επικεφαλής της φρουράς του στο παλάτι. Κανονικός συριζαίος ο Ρομπέν ο οποίος βόλεψε τους συντρόφους του στην εγκληματική οργάνωση, όλους τους διόρισε δασοφύλακες.

Επί του θέματος. Ο Μαρινάκης να ξεχάσει ότι είναι ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος του Ολυμπιακού. Ότι Βρέτζος και Κομινάκης θα παίξουν τους ρόλους του Λίτλ Τζων και του Γουιλ Σκάρλετ στο δάσος του Σέργουντ στο Νότιγχαμ. Άλλο γήπεδο το αγγλικό πρωτάθλημα. Άλλη κουλτούρα, άλλο επίπεδο. Και απέναντί τους δεν θα υπάρχουν τα φαντάσματα των Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΟ… ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ