ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE!

 

Είμαστε στον αιώνα που όλα αλλάζουν. Που παίζουν μπάλα σήμερα πράγματα εντελώς άγνωστα, απρόβλεπτα μέχρι χθες. Βεβαίως, ένας είναι ο λόγος, η σκοπιμότητα, δηλαδή η κονόμα. Αυτή είναι το μεγαλύτερο κίνητρο η κορυφαία αιτία των αλλαγών.

Το ποδόσφαιρο είναι στην διοικητική και οικονομική εξουσία της FIFA, και από κοντά η UEFA. Τα τελευταία 50 χρόνια η μεγιστοποίηση των μεγεθών, η πέραν κάθε φαντασίας εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου προκάλεσε χολυγουντιανού τύπου εκρηκτική ισχυροποίηση κάποιων clubs.

Μέχρι σήμερα απέτυχαν οι συσπειρώσεις των G.B., των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης να υπερασπίσουν τα οικονομικά τους συμφέρονται με δική τους διοργάνωση, δικό τους πρωτάθλημα, δικό τους champions league. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γίνονται τα κύπελλα Ευρώπης στα μέτρα των ισχυρών ομάδων και να δυσκολεύεται η ζωή της κομπαρσαρίας από Ελλάδα και Αλβανία, Ελβετία και Μολδαβία, Βουλγαρία και Ισλανδία.

Δεν σταματάει η διπλωματία της FIFA, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ισχυρών της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας, να κάνει «παραχωρήσεις». Κάποτε, για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το μοναδικό λόγο σε κάθε χώρα είχε η ομοσπονδία, δηλαδή οι ερασιτέχνες. Σήμερα, η απόφαση είναι παρμένη εδώ και 5-6 χρόνια. Σε κάθε ΕΠΟ το 50% θα το έχει η διοργανώτρια του επαγγελματικού πρωταθλήματος κάθε χώρας. Εκεί θα πάει η δουλειά και στην Ελλάδα.

Ήδη, οι 4 εκπρόσωποι FIFA-UEFA που αυτές τις ημέρες ήρθαν στην Ελλάδα το ξεκαθάρισαν στην ΕΠΟ: Ή σας πετάμε εκτός διεθνούς ποδοσφαίρου ή παραχωρείτε το 25% της διοίκησης στη σούπερ ληγκ.

Το ‘πανε λάου-λάου. Από το 11 στο 15 και από το 25 αύριο στο 35 για να φθάσει στο 50%. Μήπως έτσι δούμε και γυναίκα πρόεδρο στην ΕΠΟ. Δεν είναι τυχαία η κουβέντα κάποιου Λάκοβιτς, ένας των «4» FIFA-UEFA που είπε «Να προετοιμαστείτε ότι αύριο πιθανόν να γίνει πρόεδρος κάποιος από την διοργανώτρια, όχι όπως μέχρι σήμερα από τις Ενώσεις»

Υπάλληλος είναι αυτός ο Λάκοβιτς. Άρα, δεν βάζει στο στόμα κουβέντες χωρίς λόγο. Πράγματι, δεν είναι απίθανο όταν πλέον, κατά 25% σήμερα, κατά 50% αύριο, εκλέγονται εκπρόσωποι των ΠΑΕ στη διοίκηση της ΕΠΟ, να δούμε ακόμα και γυναίκα. Κάποια που έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη της UEFA, όπως π.χ. η δικηγόρος κυρία Αθηνά Μπαλωμένου, στενός συνεργάτης του Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ