ΑΝΤΙ-ΜΠΕΡΓΚ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΝ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Αντώνης Αντωνιάδης. Ο κανονιέρης. Ποιος το λέει αυτό; Τα νούμερα. οι επιδόσεις του με τη γλώσσα των αριθμών. Ήρθε από την Ξάνθη στον Παναθηναϊκό το 1968 και στη σούμα σε 228 παιχνίδια έβαλε 180 γκολ.

Κριστώφ Βαζέχα. Ο γκολτζής κι αυτός. Πολωνός. Ήρθε στον Παναθηναϊκό το 1989 και πέτυχε 244 γκολ σε 390 ματς. Ο μεγαλύτερος σκόρερ στην Ιστορία του Παναθηναϊκού.

Γκολτζής στη χρυσή πινακοθήκη της ομάδας και ο Δημήτρης Σαραβάκος. Από το 1984 στον Παναθηναϊκό, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 125 φορές σε 254 παιχνίδια. Περισσότερα γκολ σε 502 παιχνίδια με την φανέλα του Παναθηναϊκού, 134, πέτυχε ο Μίμης Δομάζος, όχι φορ κρούσης παίκτης κατ’ εξοχήν επιτελικός.

Ο Μπέργκ είναι ένας. Τι σημαίνει αυτό; Πως μια συγκεκριμένη εποχή σε μια ομάδα ένας είναι ο εκτελεστής. Σπάνια, σπανιότατα μια ομάδα να διαθέτει ταυτόχρονα δύο γκολτζήδες. Ο Σουηδός έκανε 75 γκολ σε 4 χρόνια, σε 115 ματς, από το 2013. Όπως γκολτζής, πριν τον Μπεργκ ήταν ο Γάλλος Τζιμπρίλ Σισέ, 47 γκολ σε 61 (!) αγώνες, σε δύο χρόνια, από το 2009.

Αντωνιάδης, Βαζέχα, Σισέ, Μπεργκ, τους έγραψε η Ιστορία. Δεν ήταν, έγιναν με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Για ποιον αντι-Μπεργκ μιλάνε; Τέτοιος(!) ΘΑ είναι ο επόμενος ΑΝ σχίσει δίχτυα. Άσε πρώτα να παίξει, λοιπόν, να βάζει γκολ, και μετά να τον βαπτίσουν αντι-Μπεργκ, ορθόδοξο, καθολικό, μουσουλμάνο, εβραίο, ό,τι γουστάρουν.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑ ΤΟΥΣ… ΣΙΔΕΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ