ΑΜΥΝΤΙΚΑ (!) Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣ.Σ.ΚΑ

 

Έχει συμβεί. Ομάδα να μην της βγαίνουν στην προετοιμασία τα “δεσίματα” κάποιων βασικών παικτών μεταξύ τους και στο πρώτο παιχνίδι της Ευρώπης να εμφανίζεται φορώντας ύφασμα μεταξένιο. Να φυσάει η ομάδα.

Όπως από την άλλη, έχει συμβεί ομάδα να μην τραβάει στο πρώτο παιχνίδι παρ’ ό,τι είχε ενθουσιάσει τον προπονητή στην προετοιμασία, κι όλα τα τεστ είχαν κυλήσει περίφημα.

ΑΕΚ - ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχας. Αν ήμουν Χιμένεθ θα έπαιζα αμυντικά. Ναι, στο διώξε-πάρε των μεταγραφών η φιναλίστ κυπέλλου θεωρητικά είναι ενισχυμένη. Ναι, η ΑΕΚ παραδοσιακά είναι της σχολής επιθετικού ποδοσφαίρου. Ναι, η ΑΕΚ που στοχεύει την πρόκριση οφείλει να επενδύσει στον αγώνα έδρας. Αλλά…

…Υπάρχει και η ρεβάνς. Πάντα! Δεν αγνοείται ποτέ η πιθανότητα της ζαριάς για την πρόκριση στην ρεβάνς. Και, βέβαια, ότι τα πλάνα του επαναληπτικού παιχνιδιού καθορίζονται κατά βάσιν από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, του αποψινού.

Ρίσκο η ΑΕΚ να παίξει ανοικτά. Επιθετικά. “Γηπεδουχικά”. Ύστερα, όταν λέμε αμυντικά δεν εννοούμε όλοι πίσω. Όχι παθητική άμυνα, αλλά ενεργητική. Κατοχή της μπάλας και όσο δυνατόν ψηλά, μακριά από το τέρμα. Η καλύτερη συνταγή. Άμυνα και ανταρτοπόλεμος, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση που μοιάζει περισσότερο ''τυφλή'' για την ελληνική ομάδα.


Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΖΙΓΓΕΡ ΣΤΟ “ΓΑΜΟ” ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ