ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟ 3-1 ΤΟΥ ΠΑΟΚ

 

Κέρδισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πήρε και σκορ πρόκρισης με 3-1 απέναντι στην άγνωστη Έστερσουντ, που τουλάχιστον εγώ την άκουσα για πρώτη φορά. Πιθανότατα να μην την ξέρουν ούτε στην πατρίδα της, τη Σουηδία.

Αυτή, όμως, η άγνωστη και εκτός ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού χάρτη Έστερσουντ με τα αραπάκια της και προηγήθηκε 1-0 και δίδαξε σεμιναριακό ποδόσφαιρο στον ανώτερό της ΠΑΟΚ. Σχεδιασμένες κινήσεις, οργανωμένες επιθέσεις από μια θρασύτατη και απειλητική εκτός έδρας αντίπαλο, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ρυθμό μόνο στην εξέδρα.

Λένε στα λιμάνια που μπαρκάρουν ναύτες μαύροι «Πάλι Σουηδούς μας φέρανε;». Αφήνουμε τους… μελαψούς και σκούρους Σουηδούς της Έστερσουντ και επιστροφή στο παιχνίδι. Πράγματι, ανώτερος ο ΠΑΟΚ, όμως τι να την κάνεις την υπεροπλία και την πληρότητα όταν δεν γεμίζουν το γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Αλλοίμονο κι αν δεν κέρδιζε ο ΠΑΟΚ. Πίσω, όμως, από τη νίκη και την πρόκριση μιλάει και η ζυγαριά. Πόσο, λοιπόν, μετράει ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης, μάλιστα κόντρα σε αντίπαλο αξίας κι όχι στην κάποια Έστερσουντ. Αυτό θα το δούμε λίαν συντόμως και με ακρίβεια στη συνέχεια. Στους ομίλους του γιουρόπα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΙΒΑΝ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!