Ο ΖΕΚΑ ΘΑ... ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ;

 

Έρχεται με μεταγραφή ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό και λέει «Ήρθα να βοηθήσω την ομάδα». Κουφό. Ένας επαγγελματίας, ένας οικογενειάρχης, καβάλησε τρία αεροπλάνα, άλλαξε ήπειρο για να εγκατασταθεί στον τόπο της νέας του εργασίας. Ένας άνθρωπος που δεν σε ήξερε, ούτε τον ήξερες, σου λέει. «Ήρθα να παίξω για τον... κόσμο της ομάδας». Κουφό.

Κουφό, κουφότατο, αυτό θέλει να ακούσει ο οπαδός. Ο οποίος στραβομουτσουνιάζει αν αλλάξει φανέλα ο Μπέργκ, αύριο ο Ζέκα. Επειδή για την εξέδρα η ομάδα, η κάθε ομάδα είναι ίδέα, ιδεολογία, θρησκεία. Όχι, όμως, και για τον επαγγελματία. Ο οποίος παραμύθι φούρναρης λέει φόρα παρτίδα ότι αγαπάει την ομάδα, φιλάει την φανέλα και χαριεντίζεται με τον κόσμο, ότι για πάρτη σας έβαλα το γκολ.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, όπως κάθε ΠΑΕ είναι επιχείρηση. Κάνει μπίζνες. Και μέσα στ’ άλλα εμπορεύεται ποδοσφαιριστές. Αγοράζει και πουλάει ποδοσφαιριστές. Αυτό κάνει και ο Παναθηναϊκός, άλλο ότι δεν το κάνει καλά. Πετυχημένα. Ούτε ξέρει να ψωνίζει παίκτες ο Παναθηναϊκός, ούτε να πουλάει...

Περίπτωση Ζέκα. Ποιός είναι ο στόχος; Πρόβλημα! Δεν γνωρίζουν τι να κάνουν. Τον κρατάνε, τον παραχωρούν και με ποιό ποσό;

Δεν σώνεται ο Παναθηναϊκός αν κρατήσει ή δώσει τον Πορτογάλο. Ούτε θίγεται το κύρος της ΠΑΕ. Ο,τι κι αν αποφασιστεί. Είπαμε. Μπίζνες είναι η δουλειά. Αν έπαιζε ιδεολογία, τότε η ΠΑΕ, η κάθε ΠΑΕ να έδινε φανέλα μονάχα σε παίκτες από τις ακαδημίες της.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Η ΕΠΟ ΠΡΟΣ ΤΑ… ΠΙΣΩ