ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ!

 

Ο πολιτικός, επειδή είναι εξ ορισμού απατεώνας, θα μιλάει για την κάθαρση. Την εξυγίανση. Την οποία, βέβαια, δεν θα την πραγματοποιήσει ποτέ. Ούτε καν θα επιχειρήσει να την… πλησιάσει.

Απατεώνας καραμπινάτος ο πολιτικός διότι εμπορεύεται, μάλιστα πεζοδρομιακά, τη δήθεν ιδεολογία του και υπόσχεται πράγματα που γνωρίζει ότι δεν θα τα κάνει. Ο επιχειρηματίας, από την άλλη, κρίνεται πάντα από το αποτέλεσμα, δεν χάνει το χρόνο και τη σκέψη του, και την ενέργειά του με πίπες. Και στο φινάλε είναι υπόλογος στον εαυτό του.

Ο ποδοσφαιρικός επιχειρηματίας, κι αυτός είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος, ασχολείται και κρίνεται με το προϊόν που παρουσιάζει στο πρωτάθλημα. Πόσο, δηλαδή, μετράει η ομαδάρα του. Προς τι η κουβέντα;

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόπηκαν στη σούμα 7.267 εισιτήρια. Γιατί; Επειδή το ποδόσφαιρο των ντόπιων ΠΑΕ είναι μια πατσαβούρα. Δεν βλέπεται. Δεν ενθουσιάζει. Δεν συγκινεί. Δεν είναι άξιο αγοράς.

Έστω ότι τα κατάφεραν να σφυρίζουν 50-50 τα κοράκια. Παρακάτω. Δεν υπάρχει παρακάτω. Το ζητούμενο είναι ένα. Αν μπαίνει κόσμος στο μαγαζί. Όλα τα άλλα είναι πολιτικολογίες. Για να βγάζει ανακοινώσεις, και να μας τα ζαλίζει ο υπουργός.

Δεν ισχύει ότι τα εισιτήρια ήταν τόσο λίγα διότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ έπαιξαν σε άδειες κερκίδες. Πρώτον, φταίνε διότι τιμωρήθηκαν. Δεύτερον, μιλάμε για το πρωτάθλημα κι όχι για τέσσερις ΠΑΕ, ακόμα τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που θα έφερναν κόσμο στο γήπεδό τους, ενώ έπαιξαν εκτός έδρας στην πρεμιέρα. Μιλάμε για το πρωτάθλημα που παρουσιάζει αγώνες για χίλια και δύο χιλιάδες εισιτήρια.