ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

 

Η ΑΕΚ, είπαν κάποιοι θρησκευόμενοι οπαδοί της, θα κυνηγήσει την πρόκριση στους ομίλους του γιουρόπα για τη φανέλα. Την κιτρινόμαυρη με τον δικέφαλο. Kαι για την Ιστορία της ΑΕΚ, όχι για τα λεφτά. Δεν είπαν το άλλο. Ότι η ανώνυμη εταιρεία ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από χρήματα. Τα εκατομμυριάκια που θα τσεπώσει με τον αποκλεισμό της Μπρυζ θα τα διαθέσει στο Χαμόγελο του Παιδιού, σε ορφανοτροφεία, σε γηροκομεία, σε μονάδες απεξάρτησης ναρκωτικών.

Ούτε για το παγκάρι της “Αγιάς Σοφιάς”, τις ανάγκες του νέου γηπέδου, θα καταδεχθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ να εισπράξει το χοντρό πακέτο που δικαιούται. Και όποιο άλλο ποσό της ανήκει με τη συμμετοχή της, τους αγώνες της στους ομίλους του γιουρόπα.

Να σταματήσουμε την πλάκα. Ναι, πλάκα κάνουν αυτοί που βγάζουν από το λογαριασμό το θεμελιώδες στις μπίζνες. Τα μπερντέ! Το money. Με λεφτά η ΑΕΚ έχει παίκτες και προπονητή. Λεφτά πληρώνουν οι θεατές για να μπουν στο γήπεδο. Λεφτά δίνουν τα κανάλια για να αγοράσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Λεφτά κονομάει η UEFA, η ιδιοκτήτρια του project champions και europa league, και λεφτά μοιράζει στις ποδοσφαιρικές εταιρείες που για την… φανέλα τους και την Ιστορία τους ανταγωνίζονται στην αρένα των δύο διοργανώσεων.

Τίποτα δεν γίνεται χωρίς λεφτά. Αυτός ο πολιτισμός που έχει σήμερα ο άνθρωπος είναι προϊόν οικονομικής δράσης. Χωρίς χρήμα δεν θα υπήρχαν αεροπλάνα, ουρανοξύστες, κινητά τηλέφωνα, αγορά. Ιδεές, όνειρα, οράματα, πνευματικές, καλλιτεχνικές ανησυχίες, όλα τα κινεί το χρήμα.

Ο ρομαντισμός είναι του οπαδού της ΑΕΚ, της κάθε ομάδας. Αν και η διοίκηση της ΠΑΕ λειτουργούσε μόνον ρομαντικά, όχι επιχειρηματικά, τότε δεν θα υπήρχε ΑΕΚ. Ούτε στις καρδιές των φίλων της.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΕΚ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ!