ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΗΡΘΕ, ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΠΡΟΤΟ

 

Τις μεταγραφές τις προετοιμάζουν, τις στήνουν οι μανατζαραίοι. Ο καθένας στο είδος του, που λέει η διαφήμιση. Και ο ατζέντης σήμερα είναι ο κυρίαρχος μοχλός στις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών από κλαμπ σε κλαμπ. Όχι ο προπονητής, ο οποίος απλά ενημερώνεται, ή στην καλύτερη να ζητηθεί προηγουμένως η επιθυμία του, η γνώμη του. Πριν αποφασίσει αυτός που πληρώνει, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μετά και την εισήγηση του εκπροσώπου του.

Που να ξέρουν, π.χ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους τελικά κάνουν συμβόλαιο; Η πιάτσα άκουσε ότι ο Χάσι θέλει ρεζέρβα στον Καπίνο, και άσε τα πρωτοσέλιδα που ρεκλαμάρισαν τη μεταγραφάρα Προτό. Ιταλικής καταγωγής Βέλγος γκολκήπερ, τον οποίον δεν υπολόγιζε η ομάδα του, η Οστάνδη, που ποτέ δεν πήρε πρωτάθλημα.

Για το μεροκάματο συνεχίζει το ποδόσφαιρο ο Σύλβιο Προτό. Μια χαρά κρατιέται ακόμα κάτω από τα δοκάρια, τέσσερις μήνες αφ’ ότου περπατάει στα 34 του. Γι’ αυτό τσοντάρησε ο ίδιος από την τσέπη, για να σπάσει το συμβόλαιο του με την Οστάνδη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πληρώνει για παίκτες τους οποίους υπολογίζει να μεταπωλήσει.

Μήπως γίνει η έκπληξη. Να καθιερωθεί βασικός ο Προτό και να τον κοζάρει από τον πάγκο ο Καπίνο. Όλα γίνονται. Όλα έχουν γίνει. Ο μεν Καπίνο να τα δίνει όλα για να μη χάσει τη θέση του, όχι για το καλό της ομάδας. Ο δε Προτό να περιμένει να γκελάρει ο Καπίνο, δηλαδή το κακό της ομάδας, για να παίζει αυτός.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και οι παίκτες να λένε αυτό που θέλει να ακούει η εξέδρα, ότι υπεράνω είναι η… ομάδα.


Διαβάστε ακόμα:

«ΠΑΟΚ ΚΑΙ… ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ», ΤΕΖΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!