ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ Ο… ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, άρα δεν συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός τα παίζει όλα απόψε, στο ματς με την Σπόρτιγκ Λισαβώνας. Ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου λέει ότι ο πρωταθλητής έχει έξι ματς να δώσει στο champions league και τα έξι τα χάνει, όπως και από τα έξι παίρνει πόντους. Δεν κρίνονται όλα απόψε, σ' ένα ματς. Αυτό λέω, και ότι ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα στο όνειρο.

Βέβαια, η Μπαρτελώνα και η Γιουβέντους είναι φαβορί για την πρόκριση. Και ακόμα ότι η ομάδα της Πορτογαλίας προηγείται στα προγνωστικά για την τρίτη θέση του ομίλου. Δεν είναι μαλάκες οι μπουκ που βλέπουν τελευταίο τον Ολυμπιακό στον όμιλο.

Όλα γίνονται, όμως. Όλα έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο. Αν γινόντουσαν μόνο όσα… θέλουν οι λογικές προβλέψεις, τότε το ποδόσφαιρο θα έμοιαζε θεατρική παράσταση που κάθε βράδυ επαναλαμβάνεται ακριβώς η ίδια.

Από την άλλη, και πώς να έχει την… παράλογη απαίτηση ο Ολυμπιακός να προκριθεί σε βάρος πιο ακριβών αντιπάλων που έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα χρήματα για το ρόστερ τους. Συγκεκριμένα:

Από τις 32 ΠΑΕ των 8 ομίλων του τσάμπιονς λήγκ οι ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα κοστίζουν συνολικά 706 εκ. ευρώ. Περισσότερα δαπάνησε μόνον η Ρεάλ Μαδρίτης, 744 εκ. Η Γιουβέντους στη σχετική λίστα είναι 7η με 539 εκ. και η Σπόρτιγκ Λισαβώνας με 184 εκ. είναι στην 18η θέση. Ο Ολυμπιακός;

Ο πρωταθλητής με το πιο ακριβό ρόστερ στην Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση με 75 εκ. ευρώ. Το ΑΠΟΕΛ, επίσης στους 32 του champions league, έχει ξοδέψει 18,5 εκ.

Μιλάμε ποδοσφαιρικά κι όχι… οικονομικά! Στο γήπεδο η μπάλα κάποιες φορές διασύρει την χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε ακόμα:


Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ… ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ!