ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

 

Δεν υπάρχει πιο μελαγχολικό ανέκδοτο. Τον οικονομικά κατεστραμμένο Παναθηναϊκό επιθυμούν, λέει, να τον σώσουν οι βετεράνοι. Με… σχέδιο σωτηρίας ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Και ρωτάω. Εδώ τελειώνει η πλάκα ή μόλις αρχίζει;

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου, πολύ γνωστός ακόμα και σήμερα, μου το είχε πει στα πρώτα πρώτα χρόνια που μπήκα στη δουλειά. «Κίνδυνος - θάνατος οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές…» ήταν απόλυτα κατηγορηματικός. Παράγοντας ομάδας της Αθήνας αυτός, με αφορμή τότε που ο ΠΑΟΚ δεν πήγαινε καλά, αγωνιστικά, θυμάμαι μία μία τις λέξεις του:

«Οι παλιοί ποδοσφαιριστές είναι ανίκανοι να βοηθήσουν την ομάδα από τη μία και από την άλλη το μόνο που σκέπτονται είναι τι θα κερδίσουν προσωπικά…’.

Ποια είναι η δική μου γνώμη, μετά από χρόνια, δεκαετίες στο χώρο. Η ΠΑΕ στελεχώνεται μόνον με επιστήμονες. Με ειδικούς. Με έμπειρους στον κάθε τομέα, όπως συμβαίνει σ’ όλες τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Γιατί όχι κι ένας βετεράνος, όμως αν είναι πετυχημένος προπονητής, αναγνωρισμένος ιατρός, δημοσιοσχεσίτης καριέρας, σπουδαγμένος, κατάλληλος στο εμπορικό τμήμα κ.α.

Η τεχνοκρατική αντίληψη στη λειτουργία της ΠΑΕ δεν γυρίζει την πλάτη στους βετεράνους. Τους έχει ανάγκη! Ως ''εικονίσματα'' όμως, και με φωτογραφίες τους να γεμίζουν τους χώρους των αποδυτηρίων. Και τους προσκαλεί πάντα στις εκδηλώσεις της η ΠΑΕ.

Άλλο, λοιπόν, να υπάρχει ο Σύνδεσμος των βετεράνων, μάλιστα με έξοδα της ΠΑΕ, να μαζεύονται εκεί, να πίνουν καφέ, να παίζουν τάβλι, Κι άλλο να αντιμετωπίζονται ως… σωτήρες οι πρώην ποδοσφαιριστές. Οι πριν 20 και 30 χρόνια. Είπαμε. Μη λέμε ανέκδοτα.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗΠΩΣ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ… ΣΧΕΔΙΟ;