ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝ;

 

Μην το ξεχνάμε. Χάνει η ΑΕΚ από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και ο Χιμένεθ είπε ''Δεν είμαστε έτοιμοι να κτυπάμε δύο στόχους, πρωτάθλημα και Ευρώπη''. Είναι η μεγάλη αλήθεια. Και αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες. Μία αλήθεια που επιβεβαιώνεται χρόνια τώρα.

Πήρε 0-0 στο Μιλάνο η ΑΕΚ, για ποιο λόγο; Μία επιτυχία είναι η εκτός έδρας ισοπαλία με την Μίλαν, που όμως έχει… κόστος. Και το πληρώνει η ομάδα με απώλειες στο πρωτάθλημα.

Δεν προσθέτει π.χ. στον Ολυμπιακό μία καλή εμφάνιση του με την Μπαρτσελώνα. Δεν αλλάζει, δηλαδή, κάτι επί της ουσίας στον Ολυμπιακό, και στην κάθε ελληνική ομάδα επειδή έκανε μία ''ιστορική'' διεθνή επιτυχία. Αυτά μόνον για τους οπαδούς που κάνουν όνειρα. Που μία ζωή βλέπουν όνειρα και στο ξύπνιο τους.

ΑΕΚ - Μίλαν απόψε. Ποιός είναι ο στόχος; Να προκριθεί η ομάδα στη συνέχεια του europa league ή να πάρει το πρωτάθλημα; Και τα δύο δεν γίνεται. Με τίποτα.

Ναι, αλλά ο κόσμος απόψε στο ΟΑΚΑ θέλει νίκη. Να πατήσει η ΑΕΚ την Μίλαν. Να τα δώσει όλα. Μέχρι αυτοθυσίας των ποδοσφαιριστών. Και το πρωτάθλημα; Το ντέρμπυ της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ;

Και την Μίλαν και τον ΠΑΟΚ, και το πρωτάθλημα. Και το κύπελλο. Όλα τα θέλει ο κόσμος. Όλα.

Υπάρχει, πάντως, μία μειοψηφία οπαδών που είναι προσγειωμένη, και ξεκάθαρη. «Δεν μ’ ενδιαφέρει η Ευρώπη! Ποτέ δεν μ ενδιάφερε…, ξέρω ποιος είμαι. Με καίει μόνον να παίρνω το πρωτάθλημα, να κερδίζω τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ…». Λένε οι ολυμπιακοί, οι παναθηναϊκοί, οι αεκτζήδες, οι παοκτσήδες αυτής της «οπαδικής σχολής», που τους συναντάς στις μεγάλες ηλικίες…

Διαβάστε ακόμα:

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ 0 – 0 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ…