Οταν ο εγκληματιας παιρνει αδεια απο τη φυλακη…

 

Όλη η ΑΕΚ πανηγύρισε το ''Χ'' με την Μίλαν, τι να σημαίνει αυτό; Όλος ο Ολυμπιακός πανηγύρισε επίσης το 0 – 0 με Μπαρτσελώνα, τι να σημαίνει αυτό; Όχι, βέβαια, πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε, κάνει βήματα προόδου.

Είμαστε πίσω. Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να σπρώξουμε ούτε ένα τοσοδούλικο βηματάκι την… ανάπτυξη επειδή δίνουμε ρεσιτάλ στα πανηγύρια.

Είμαστε πίσω και παραμένουμε μικροί εδώ και χρόνια, και δεκαετίες. Όχι, ακριβώς…, είμαστε κατώτεροι αν συγκρίνουμε το επίπεδο γενικά πριν δέκα και 20 χρόνια. Και οι τρεις ομαδάρες μας από το επάνω ράφι, Ολυμπιακάρα, Παναθηναϊκάρα και ΑΕΚάρα ήταν καλύτεροι, πληρέστεροι αγωνιστικά και παρουσίαζαν στο πρωτάθλημα πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στο άμεσο μέλλον το ποδόσφαιρο μας θα γίνει καλύτερο; Σίγουρα, όχι! Τέτοιες επιτυχίες, όπως του πάλι αποτυχημένου στην Ευρώπη Ολυμπιακού, να πάρει ''Χ'' από την Μπαρτσελώνα θα επαναληφθούν; Σίγουρα, ναι!

Και η ΑΕΚ, αν τελικά προκριθεί στο γιουρόπα, αν περάσει στους ''32'', θα αλλάξει κάτι, έστω τοσοδούλικο για πάρτη του ντόπιου ποδοσφαίρου; Η απάντηση στο ερώτημα μοιάζει με το πλάνο όπου εγκληματίας σύμφωνα με το νόμο παίρνει πενθήμερη άδεια από τη φυλακή. Βγαίνει έξω να νοιώσει σαν κανονικός άνθρωπος, όμως αυτός, ο κακοποιός, το μόνο που σκέπτεται είναι η επόμενη βρωμοδουλειά του.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΝΤΑΜΠ» ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΙΛΑΝ!